Zayıflamak İsteyenler Dikkat! Dukan Diyeti İle Kısa Zamanda Hayalinize Kavuşun!

Zayıflamak İsteyenler Dikkat! Dukan Diyeti İle Kısa Zamanda Hayalinize Kavuşun!
Özellikle son dönemlerde hareketsiz yaşamdan kaynaklı fazla yağlanmalar ile obezite neredeyse bütün dünyanın gündeminde. Protein ağırlıklı ve kısa zamanda zayıflatan Dukan diyeti merak edilmekte! İşte detaylar..

Son dönemlerde hareketsiz yaşamdan kaynaklı çok yağlanmalar ve obezite nerdeyse bütün dünyanın gündemine oturmuş bir vaziyette. Fit ve güzel görünmenin yanı sıra sağlıklı bir hayat için fazla kilolardan kurtulmak oldukça önemlidir. Kilo vermek için bilinçsizce yapılan diyetler de tehlikeli olabilir. Protein ağırlıklı ve aynı zamanda kısa bir sürede kilo verdiren Dukan diyeti de gündeme gelen diyetlerden biri oldu. İşte Dukan diyetinin merak edilen detayları!

SAĞLIKLI KİLO VERMEK İÇİN

Yüksek oranda protein, düşük oranda karbonhidrat ve de düşük oranda yağ tüketimine dayalı olan Dukan diyeti, bütün dünyada uygulanan en yaygın popüler diyet listelerinin başında yer almakta. Fransız beslenme uzmanı olan Pierre Dukan tarafınca hazırlanmış olan protein diyeti 40 seneden çok bir zamandır en çok tercihi yapılanlar arasında bulunuyor. Sağlıklı kilo vermek adına diyet programlarının güvenilir olması ve aynı zamanda doktor kontörlünde olması gerekmektedir.

Dukan diyetini yapmaya başlamadan önce de kendi vücut sisteminize uygun olup olmadığı konusunda muhakkak doktorunuza danışın. Dukan diyet listesini ve bütün kuralları ile uygulama yöntemlerini sizin için açıkladık!

DUKAN DİYETİ NEDİR

Dukan diyeti, Fransız beslenme uzmanı olan Pierre Dukan tarafınca hazırlanmış olan protein ağırlıklı bir diyettir. 40 seneyi aşkın bir zamandır uygulanan Dukan diyeti, Doktor Pierre Dukan’ın yazdığı kitaptan sonra tanınmış oldu.

  • Dukan diyeti dört aşamadan meydana gelir.
  • Bu yemekleri yaparken, hayvansal, bitkisel yağları kullanmak yasak.
  • Hiçbir yemekte tuz kullanılmıyor.
  • Besinler için önerilen pişirme ısıtma yöntemleri.
  • Gün içinde 20 dakika kadar egzersiz kural bulunuyor ve yapılması zorunludur.

DUKAN DİYETİ AŞAMALARI

  • Atak Aşaması
  • Seyir Aşaması
  • Pekiştirme Aşaması
  • İstikrar Aşaması

Dukan diyeti içinde alkol, asitli içecekler ile meyve suyu tüketimi yapmak yasaklar arasındadır. Protein ağırlıklı bir beslenme diyeti olup karbonhidrat kaynağı olarak başlangıç için yulaf kepeği tüketilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.