Naci Görür ’Den Bir Uyarı Daha Geldi! Adana Depremine Dikkat!

Naci Görür ’Den Bir Uyarı Daha Geldi! Adana Depremine Dikkat!
Kahramanmaraş depremlerin yaşanmasının ardından, birçok yer bilimci ülkemizde yer alan faylar hakkında bilgiler vermeye başladı. Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattı uyarısında bulundu. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremlerin ardından tüm gözler Doğu Anadolu fay hattının geçtiği illere çevrildi. Uzmanlar, yaşanan depremlerin ardından ülkemizde yer alan ve tehlike arz eden faylar hakkında bilgiler vermeye başladı. Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının durumu hakkında bilgiler verdi ve o zaman isim Adana ilimiz için uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının kritik olduğunu belirtti ve Adana depremi için hem yetkililere hem de vatandaşları uyardı. Yaşanan depremlerin ardından insanlar, özellikle Doğu Anadolu fay hattının hangi il ve ilçelere kapsadığını araştırmaya başladı. Meydana gelen büyük felaket nedeni ile ülke genelindeki deprem endişesi ve korkusu arttı.

DOĞU ANADOLU FAY HATTININ KAPSADIĞI BÖLGE

Meydana gelen depremlerden sonra ülkemizdeki fay hatlarının hangi iller için risk teşkil ettiği merak konusu oldu. Bu kapsamda en çok merak edilen Doğu Anadolu fay hattı, yapılan aramalarda ilk sıralarda yer aldı. Türkiye, kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında yer alan bir deprem ülkesi. Doğu Anadolu fayı, Ölüdeniz Çatlağı'nın kuzey ucundaki Maraş Üçlü Bitişmesi ile başlıyor ve Kuzey Anadolu fayı ile birleştiği Karlıova Üçlü Bitişmesi’nde kuzeydoğu yönüne doğru sona eriyor. Doğu Anadolu fay hattı; Hatay Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Muş'a kadar devam ediyor, sonrasında ise, Erzincan’dan itibaren kuzey Anadolu fay hattı ile birleşiyor.

‘ADANA VE KIBRIS’TA DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM’

Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi; ‘’Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yer bilimci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var.’’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.