Kuzey Kore İle ABD Gerilimi Sürüyor! Kuzey Kore’den ‘Açık Bir Savaş İlanı’ Değerlendirmesi!

Kuzey Kore İle ABD Gerilimi Sürüyor! Kuzey Kore’den ‘Açık Bir Savaş İlanı’ Değerlendirmesi!
Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim dur durak bilmiyor! İkili arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Kuzey Kore tarafından savaş ilanlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu! İşte detaylar...

Kuzey Kore ile ABD ikilisi arasındaki gerilim giderek tırmandı. Kuzey Kore tarafından gelen savaş ilanlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong tarafından bahsi geçen konu için yeni bir açıklama geldi. ABD’nin kendi füzelerini vurmasını açık bir savaş duyusu olarak değerlendirme yapacaklarını uyarısı yaptı. İkili arasındaki gerilim hızla devam edeceğe benziyor.

KUZEY KORE LİDERİİNİN KIZ KARDEŞİNDEN AÇIKLAMA

Kuzey Kore ile ABD arasında meydana gelen gerilim son yapılan açıklama sonrasında giderek tırmanışa geçti. Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi olan Kim Jo Jong, ABD’nin füzelerini vurmasını açık bir savaş duyurusu niteliğinde değerlendirecekleri uyarısı yaptı.

ABD ile Güney Kore’nin bölgede yürütmüş olduğu askeri tatbikatlar ile Kuzey Kore’nin füze denemeleri Kore Yarımadası’nda tansiyonu yükseltmişti. Bu durumda Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi olan ve aynı zamanda Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı isim Kim Yo Jong tarafından ABD’ye yönelik tehdit niteliğinde bir uyarı yapıldı.

BASINDA YER ALAN İFADELER

Güney Kore basınının, ‘Hint- Pasifik bölgesindeki ABD kuvvetleri komutanının Pasifik’e kıtalararası balistik füze yollaması durumunda onları anından vuracaklarını ifade eden bir haber yayınlamış olduğunu’ savunan isim Kim, ‘ABD ordusunun pozisyonunu açıklamak adına gerçekten bu kadar uygun olamayan sözler mi ifade etti, ya da kukla medyanın basmakalıp kelime oyunlarından başka bir şey değil miydi bilemiyorum fakat doğru olsun ya da doğru olmasın peşinen açık bir şekilde uyarı yapıyorum. Pasifik Okyanusu, ABD ya da Japonya’nın egemenliği altında değildir’ ifadelerine yer verdi.

‘AÇIK BİR SAVAŞ İLANIDIR’

Kim, ‘ABD’nin yetki alanın olmayan özgür sular ile hava komşu ülkelerin güvenliğine zarar vermeden meydana gelecek stratejik silah testlerimize müdahale gibi askeri bir cevap vermesi açık bir savaş ilanı olacaktır’ uyarısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.