Esnaf ve Sanatkâr İçin ‘Hayata Dönüş Kredisi’! Cumhurbaşkanı 250 Bin Lira Kredi Verileceğini Ve Faizin Yarsını Bakanlık Tarafından Ödeneceğini Açıkladı!

Esnaf ve Sanatkâr İçin ‘Hayata Dönüş Kredisi’! Cumhurbaşkanı 250 Bin Lira Kredi Verileceğini Ve Faizin Yarsını Bakanlık Tarafından Ödeneceğini Açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan ‘Hayata Dönüş Kredi’nin merak edilen ayrıntıları belli oldu! Esnaf ve sanatkarla için desteğin detayları!

Hazin ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgilere göre, başta depremde ağır hasar alan iller ile ilçelerini içine alan kredi paketinde, deprem bölgesinin tamamını içine alacak şekilde yeniden bir düzenleme yapılmaya karar verildi. Bu çerçevede esnaf ve sanatkârlar için de destek sunacak olan ‘Hataya Dönüş Kredi’sinin de merak edilen ayrıntıları gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bölge halkındaki esnaf ve sanatkârlar için destek niteliğindeki kredinin ayrıntıları açıklandı.

DEPREM BÖLGESİNDE ESNAF VE SANATKâRLAR İÇİN DESTEK

Bu çerçevede, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı Adıyaman, Adana, Kilis, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile bağlı olan ilçeleri ile Sivas’ın Gürün ilçesinde faaliyette olan depremzede esnaf ile sanatkarlara işletme sermayesi gereksinimlerine dair finansman noktasında destek sunulacak. Bu hedefle bahsi geçen esnaf ile sanatkârlar için 250 bin LT kredi kullandırım imkânı sunulacak.

YARISINI BAKANLIK KARŞILAYACAK!

Kullanılacak olan kredinin faiz oranının %50’si Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca karşılanacak olup aynı zamanda senelik %7.5 faiz oranı uygulanmasına karar verildi. Kredi, 12 aya kadar ödemesiz dönemli olmak üzere de azami 60 ay vadeli olarak kullanım imkânı olacak. Kredinin geri ödemesi ise, ödemesiz dönem takriben, 1 ile 3 ya da 6’şar ay şeklinde olacak. Kredi depremden etkilenmiş olan esnaf ile sanatkarlara, Esnaf ile Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaleti ile kullandırılmış olacak. Gereken durumlarda ESKKK kefaleti olmadan da doğrudan kullanım imkânı olacak.

KREDİ PAKETİNDE SENE SONUNA KADAR KULLANIM İMKANI

Kredi paketi için kullanım şartları da tespit edilmiş oldu. Bu kapsamda, depremde ağır hasar alan ve 6 Şubat’tan öncesinde vergi kaydı olan esnaf ile sanatkârlar için kullanım olacak.

Ödemesiz zamanda müşteri için tahakkuk edecek faiz, ödeme tablosu çerçevesinde sonraki sene taksitlerine bölünüp vade boyunca tahsili yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.