Gece Verimli Bir Uyku İçin Uzak Durulması Gerekenler! Uzmanlar Sağlıklı Bir Uykunun Formülünü Açıkladı!

Gece Verimli Bir Uyku İçin Uzak Durulması Gerekenler! Uzmanlar Sağlıklı Bir Uykunun Formülünü Açıkladı!
Gece geç saatlerde yemek yemenin açlık arttırıp farklı uyku problemlerine neden olduğu ortaya konuldu! Gece bu gıdaları tüketmenin beyin için olumsuz etkisi olduğu ortaya çıktı! İşte detaylar...

Günümüzde sıklıklar ortaya çıkan uyku sorunlarının asıl sebebi olarak stres kabul edilmektedir. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda kötü uyku kalitesinin farklı sebepleri olabileceği ortaya konuldu. Gece geç saatlerinde tüketilen gıdaların açlıkta artma yaptığı ve farklı uyku problemlerine yol açabileceği ortaya konuldu. Gece özellikle bu gıdalardan tüketmenin beyindeki aktiviteyi arttırdığı ve canlı kabusların gece geç saatlerde yemek yeme alışkanlıklarıyla ilişkili olabileceğine dair fikirler var.

RAHATLATICI BİR UYKU İÇİN

Yapılan çalışmalar sonucunda, gece öğünlerinin beyin aktivitesini artırdığı ve çekirdek vücut sıcaklığını etkilemiş olduğu ortaya konulmaktadır. Vücudun sirkadiyen ritmi uyku ile uyanıklık döngüsünün ana denetleyicilerinden biri olmaktadır. Fakat iyi bir uyku için geçerli olan başka etkenler de bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse, rahatlatıcı bir ortam meydana getirmek teknolojik cihazlara maruz kalmaktan kaçınmak da yaygın olarak kaliteli bir uyku için önerilenler arasındadır.

KARBONHİDRATLI BESİNLERDEN UZAK DURULMALI

Bununla beraber, kötü beslenme alışkanlıkları, gece yaşanılan terlemeleri tetikleyerek ve fazla ısı üretimi yaparak bu çabaları engellemekte. Bu komplikasyonlar çoğunlukla gece geç saatlerde, özellikle karbonhidrat açısından zengin olan gıdaları tüketmekle alakalı bir durum olmaktadır.

YEDİ İLE DOKUZ SAAT ARASINDA BİR UYKU

Uyku uzmanı Hannah Shore şu ifadeler yer verdi; ‘Yatma saatine çok yakın (ortalama olarak iki-üç saat öncesinde) ağır yemekler tüketmek vücut sıcaklığını etkileyebilecek etkenler arasında yer almakta. Uyku kalitesini yükseltmek adına vücut sıcaklığın yatmadan önce düşmesine gerek var, bu nedenden dolayı gece geç saatlerde yemek yemeyi düşünürken bu durumu aklınızda bulundurmak faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra uyumadan önce ağır bir yemek tüketmek, yemeği sindirmeye çalışırken beyni uyanık tutmasından dolayı, kabus görme riskini de yükseltebilir ’dedi. National Sleep Foundation optimal sağlık adına, her gece yedi ile dokuz saat arasında bir uyku uyulmasını önermekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.