GAZİANTEP'TE Asrın felaketini ÖZEL HASTANELER fırsata çevirdi... Vatandaş bir odaya günlük 1900 TL ödemek zorunda kaldı.

GAZİANTEP'TE Asrın felaketini ÖZEL HASTANELER  fırsata çevirdi... Vatandaş bir odaya günlük 1900 TL ödemek zorunda kaldı.
Gaziantep’in iki ilçesini yerle bir eden depremin ardından kentte sağlık hizmetleri de aksadı. Devlet hastanelerindeki yoğunluklar sebebiyle özel hastanelere mahkum olan hastalar, acil servislerde dahi fahiş fiyatlarla karşılaşınca isyan etti. Asrın felaketini özel hastaneler de fırsata çevirdi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremin ilk gününden bu yana enkazdan çıkarılan yaralılar başta olmak üzere çevre illerden gelen hastaları da ağırlayan  Gaziantep’te kamu hastanelerindeki yoğunluk halen devam ediyor.

ACİL SERVİSTE FAHİŞ FATURA
Gaziantep'te depremin ardından yoğunluk yaşanan kamu hastanelerinde gece gündüz hizmet verilmeye çalışılsa da hastalar mağdur oluyor. Özel hastanelere başvuran hastalar acil servislerde dahi muayene ücretlerinin üstünde bir ücretle karşılaşıyor.

VATANDAŞ İSYAN EDİYOR
Yaralarını sarmak isterken  deprem bölgesini de terk etmeyen vatandaşlar, özel hastanelerin vicdansızlığı karşısında isyan ediyor. Gaziantep'te bir özel hastanenin acil servisinden giriş yapan bir hastadan muayene öncesinde vezneye ... TL yatırması istendi. Bir başka hasta, başka bir özel hastanede havalandırma ve pencerenin dahi bulunmadığı bir odaya günlük 1900 TL ödemek zorunda kaldı.

ÜCRETSİZ OLMASI GEREKİRKEN ZAMLANDI
OHAL bölgesi ilan edilen Gaziantep'te vatandaşlar başta sağlık hizmeti olmak üzere yaşamlarını sürdürebilmek adına yürütülen faaliyetlerin ücretsiz karşılanmasını beklerken fahiş fiyatlarla karşılaştı. Varını yoğunu enkaz altında yitiren vatandaşlar, özel hastanelerin denetlenmesi için Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

VATANDAŞIN KARA LİSTESİNDE
Deprem döneminde AFAD'ın çağrılarına rağmen ekmeği para ile satan, bir şişe suya dahi yüksek ücret talep eden esnafın ardından özel hastaneler de vatandaşların kara listesine girdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.