Şehirde Kiralık Daire Bulunamazken Ev İle Arsa Fiyatları Üçe Katlandı! İşte Kırklareli’nde Son Durum!

Şehirde Kiralık Daire Bulunamazken Ev İle Arsa Fiyatları Üçe Katlandı! İşte Kırklareli’nde Son Durum!
Ev ile arsa fiyatlarında artış yaşanırken, kiralık dairede ise sıkıntı çekiliyor. Deprem ihtimali olmayan iller arasında yer alan Kırklareli’nde ev ile arsalar için yoğun talep var! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında Kırklareli, deprem riski olmayan şehirler arasında yer aldı. Böylece şehirdeki ev ile arsa fiyatlarında yükselme meydana geldi. Lüleburgaz, Vize ile Babaeski ilçelerinde bulunan ev ile arsaların fiyatı iç katına çıkarken, şehirde kiralık daire konusunda ise sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Konuya dair Belediye Başkanı’ndan açıklama geldi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu şu ifadeler yer verdi; Olası deprem ihtimalleri gündemde. Bunun haricinde de buraya istekler var. Bizim 1-2 sene öncesine kadar 7 ile 8 bin konut fazlamız bulunuyordu. Hepsi satıldı, kira için boş yer yok. Kiralar da birkaç kat yükselmiş oldu. Nüfusumuz 83 bin. Birdenbire dengesiz bir büyüme ile karşı karşıya gelirsek, var olan sorunlarımız içinde çıkılmaz hal alan bir yumağa dönüşebiliriz. Devletin bu konuda bir çözüm üretmesi lazım, dedi.

BÖLGE İÇİN TALEP YOĞUNLUĞU

Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bir protokol çalışması içinde olduklarını açıklayan Kesimoğlu, ‘Hiçbirimiz istemeyiz ama olası bir depremde şehir, bir toplanma bölgesi olabilme ihtimali var. 18 bin 500 metrekare kapalı pazar yeri inşa ettik. Oraya birtakım malzemeler toplanabilir…’dedi.

FİYATLAR ÜÇE KATLANDI

Şehirde 20 senedir emlakçılık yapan Fatih Türköz de, İstanbul’dan bölgeye yoğun bir istek olduğunu ifade ederek, ‘Hiçbir zaman, böyle bir istek yaşanmadı. Ortalama 20 senedir sektördeyiz. İstanbul civarından özellikle bu bölgeye yoğun bir talep bulunuyor. Ancak yer karşıma konusunda sıkıntı büyük. Trakya toprakları zaten zamanında peyderpey satışı yapıldı ve bu talebi de karşılayamıyoruz. Bilhassa arsa, arazı, tarla, sonrasında da daire. Kiralık sorunu yaşıyoruz. Kiralık ev neredeyse kalmadı. Elde olan imkanları değerlendirmekteyiz ’dedi.

Arsa fiyatlarının üç katına çıktığını açıklayan Türköz, ‘depremden önce şehir merkezde güzel bir mahallede 2+1 daire 900-950 bin lira arasındayken, şimdi ise 1 milyon 100-1 milyon 250 bin lira civarında ’dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.