Pakistanlı Milli Kadın Atlet, Türkiye’den Kalkan Göçmen Teknesinde Hayatını Kaybetti!

Pakistanlı Milli Kadın Atlet, Türkiye’den Kalkan Göçmen Teknesinde Hayatını Kaybetti!
Oğluna tıbbi tedavi sağlamak için memleketi Pakistan'dan ayrılan futbol ve hokey oyuncusu Shahida Raza’nın, Pazar günü İtalya açıklarında bir tekne kazasında hayatını kaybedenler arasında olduğu açıklandı. Tekne Türkiye’den kalkmıştı…

" Chinto" olarak da bilinen Raza, Pakistan milli futbol takımının bir üyesiydi ve daha önce milli çim hokeyi takımında oynamıştı. Yakın arkadaşı Sumaiya, CNN International’a Raza'nın tıbbi bir sorunu olan üç yaşındaki oğluna daha iyi bir gelecek sağlama umuduyla yasadışı yollardan Avrupa'ya seyahat ettiğini söyledi. Ailesi, oğlunun teknede olmadığını söylüyor.

Sumaiya, "Sadece vücudunu geri istiyoruz, başka bir şey değil" dedi. "Cesedinin nerede olduğuna dair hiçbir bilgimiz yok. Kimse bize bilgi vermiyor, ne yapacağımızı söylemiyor.” Pazar günü Türkiye'den göçmenleri taşıyan ahşap bir teknenin Calabria açıklarında kayalıklara çarparak parçalanması sonucu en az ikisi Pakistan uyruklu en az 64 kişi öldü.

PAKİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, 17 PAKİSTANLI’NIN KURTULDUĞUNU AÇIKLADI

Perşembe günü, Pakistan Dışişleri Bakanlığından bir sözcü de 17 Pakistanlının kurtarıldığını ve ikisinin hala kayıp olduğunu söyledi. Sözcü, "Roma'daki Büyükelçiliğimiz, hayatta kalanların refahı ve merhumun cenazesinin taşınması için İtalyan makamlarıyla aktif olarak ilgilenmeye devam ediyor" dedi.

Raza, Afganistan sınırına yakın Quetta kentindeki azınlık Şii Hazara topluluğunun bir üyesiydi. Sumaiya, Balochistan United için futbol oynadığını, ancak uluslararası bir oyuncu statüsüne rağmen Pakistan'da iş bulamadığını ve bu nedenle oğlunun tıbbi tedavisini karşılayamayacağını söyledi. Sumaiya, Raza'nın sudan korktuğunu ve ailesinin bile başka bir ülkeye taşınma kararından haberdar olmadığını da sözlerine ekledi.

PAKİSTAN Şİİ TOPLULUĞU, MİLİTANLAR TARAFINDAN YILLARCA ZULME MARUZ KALDI

Pakistan'daki Şii Hazara topluluğu, ülkedeki Sünni militan grupların yıllarca zulmüne maruz kaldı. Dört yıl önce Quetta'da meydana gelen ölümcül bir saldırının ardından Uluslararası Af Örgütü, "birkaç yıl boyunca bu tür pek çok trajediye maruz kalan bir topluluk için daha fazla koruma çağrısında bulundu. Her seferinde onları korumak için daha fazlasının yapılacağına dair sözler veriliyor ve her seferinde bu sözler gerçekleştirilemiyor.”

Pakistan'ın önde gelen kadın hakları hareketi Aurat March ve Raza'nın ailesine "başsağlığı dileyen" ülkenin hokey federasyonu üyeleri de dahil olmak üzere, ölümünün ardından Raza'ya haraç ödendi. Uluslararası Hokey Federasyonu'na göre Raza, 2013'te Pakistan için altı kez forma giydi.

Talihsiz tekne, enkazdan üç veya dört gün önce Türkiye'nin İzmir kentinden ayrılmıştı ve ilk üç ceset, sabah 4:40 civarında güney İtalya'daki Staccato di Cutro yakınlarındaki sahile vurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.