Canan Karatay’dan Çocuklar İçin Kahve Tavsiyesi! Uzman İsim, Çocuklara Dair Şaşırtan Açıklama Yaparken Bir Şart Öne Sürdü!

Canan Karatay’dan Çocuklar İçin Kahve Tavsiyesi! Uzman İsim, Çocuklara Dair Şaşırtan Açıklama Yaparken Bir Şart Öne Sürdü!
Prof. Dr. Canan Karatay’dan çocuk gelişimi için şaşırtan tavsiye geldi. Uzman isim, Türk kahvesinin çocuklar için oldukça faydalı olduğunu ifade etti! İşte detaylar...

Diyet listeleri ile gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay’dan gelişim çağında olan çocuklar için beslenmesine dair herkesi şaşkına çeviren bir açıklama geldi. Uzman isim, gelişim çağında olan çocuklar için Türk kahvesinin önemine değindi. Çocuklar için oldukça faydalı olduğunu ifade eden Karatay, bol bol kahve içirilmesi gerektiğinin ne kadar önemli bir konu olduğunu açıkladı. Canan Karatay’a göre, çocuklar için kahve içmek oldukça önemli.

CANAN KARATAY’DAN ŞAŞIRTAN TAVSİYE

Uzman isim Canan Karatay’dan dikkatleri üzerine çeken bir açıklama geldi. Canan Karatay, çocukla için Türk kahvesi tavsiyesinde bulundu. Yetişkinlerin bile uzmanların sınırlı bir sayıda Türk kahvesi içmesi gerektiğini söylemesinin yanında, Canan Karatay’ın çocuklar için ‘bol bol Türk kahvesi içsinler’ tavsiyesi oldukça merak uyandırdı.

ŞEKERSİZ TÜRK KAHVESİ İÇEBİLİRLER

Canan Karatay, çocukların Türk kahvesi içmesi gerekli olduğunu, fakat Türk kahvesi tüketimi yaparken oldukça dikkatli olunması gerektiğini şu ifadelerle açıkladı; Çocuklar, Türk kahvesini şekersiz olması şartı ile istedikleri kadar içsinler. Kahve oldukça güçlü bir antioksidan olmaktadır. Şeker ise beyinde tahribat meydana getirir. Türk kahvesi o durumu düzeltir, adeta cin gibi yapar, dedi.

Normal şartlarda içilen Türk kahvesinin faydalarını bakıldığında, herhangi bir yan etkisi olmadığı görülmektedir. Bir fincan kahve 50 mg. kadar kafein içerir ve vücuttan oldukça kolay bir şekilde atılması yapılır. Uyarıcı özelliği ile bir fincan dahası beyin için sinyallere karşı açık bir hale getirir, vücuttaki enerjiyi yükseltir.

TÜRK KAHVESİNİN YARARLARI

  • Stresi azaltmaya yardım eder. Aşırıya kaçılmadan içilen Türk kahvesi stresi azaltmak için yardımcı olur. Aynı zamanda Türk kahvesi, depresyona yakalanma ihtimalinde %40 kadar azaltma yapar.
  • Türk kahvesi enerji verir. Güne zinde başlamak adına kahvaltından sonra bir fincan kadar Türk kahvesi içmek faydalı olacaktır.
  • Türk kahvesi ile metabolizmanın daha hızlı çalışması sağlanır. Özellikle şekersiz içilen Türk kahvesi, metabolizma için oldukça etkilidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.