Kan Grubu Hem Karakter Hem Sağlık Üzerine Oldukça Etkili! Kan Grubunuza Göre Yapacağınız Diyetle Sağlıklı Kalmak Mümkün!

Kan Grubu Hem Karakter Hem Sağlık Üzerine Oldukça Etkili! Kan Grubunuza Göre Yapacağınız Diyetle Sağlıklı Kalmak Mümkün!
Kan grubu sağlık için oldukça önemli bir etki taşımakta. Daha sağlıklı bir yaşam için her kam grubunun tüketmesi ve tüketmemesi gereken gıdalar açıklandı! İşte detaylar...

Kan grupları hem sağlığımız hem karakterimiz için önemli. Farkı etkiler meydan getirmiş olduğu araştırmalar tarafından desteklenmekte. Her insan, kendine ait olan özelliklere sahip olan 0+,0-,A+,B-,AB+ ile AB- olmak üzere sekiz kan grubundan birisine sahip. Yapılan birçok çalışma, kan gruplarının kişinin kap sorunları riskiyle, sivrisinekler için ne kadar lezzetli olduğu ya da olabileceği ile daha fazlası ile ilişkilendirilmiş durumda. Bunun yanı sıra, uzmanlar, kişinin kan gruba dayalı olan bir diyet yapmanın da sağlıklı ve kilo vermeyi kolaylaştırdığını öne sürüyorlar.

A TİPİ BESLENME

A kan grubundan olanlar, et tüketiminden kaçınıp sebze, meyve ve baklagiller ile fasulye tüketimi yapmalıdır. Hassas bir bağışıklıkları vardır. Bu kan grubundan olanlar sahip oldukları hassa bağışıklık nedeniyle, diyetlerine tam tahılları, meyve ile sebzeleri, fasulye ile baklagilleri dahil etmeleri kendileri için iyi olacaktır.

B TİPİ BESLENME

Bu kan grubundan olanlar, yeşil sebzeler, yumurtalar, belirli etle ve az yağlı süt ürünleri tüketmelidir. Tavuktan kaçınmaları onlar için iyi olacaktır. Kimi etler için herhangi bir sorun yokken, tavuktan kaçınmaları onlar için faydalı olacaktır. Domates, yer fıstığı, mercimek, karabuğday ve susamdan uzak durmaları onlar için iyi olacaktır.

AB TİPİ BESLENME

AB kan grubundakiler, deniz ürünler, süt ürünleri, soya peyniri, yeşillik ile tahıl tüketimi yapmalı ve tavuk, mısır, sığır etinden kaçınmalıdır. Bu kan grubundan olanlar mide asidi düşüktüler, bundan dolayı alkol tütsülenmiş et, kafein içerikli içecek ve gıdalardan uzak durmaları gerektir.

0 TİPİ BESLENME

Bu kan grubundan olanlar da kümes hayvanları, balık ile sebze ağırlıklı olan yüksek proteinli bir diyet tercih edip, fasulye, süt ürünleri de kolayca tercih etme durumları var.

Sizlerde ait olduğunuz kan grubundaki diyet listesine uyum sağlayarak daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz. Diyet listesi öncesinde doktorunuza danışmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.