Nedensiz Yorgunluktan, Kemik Ağrılarına Kadar Birçok Şifası Var! Bamya Tohumunun Etkileri!

Nedensiz Yorgunluktan, Kemik Ağrılarına Kadar Birçok Şifası Var! Bamya Tohumunun Etkileri!
Günümüzde birçok kişi sebepsiz halsizlik ve yorgunluktan şikayetçi olmaktadır. Bu sorunlardan kurtulmak adına sizler için harika bir gıda tavsiyesi var. İşte mucizevi gıda! İşte detaylar...

Yoğun olan iş temposu, uykuya yeterince dikkat edilmemesi, ekran başında geçirilen süre ve sağlıksız bir beslenme birçok sorunun en temel kaynağı olmaktadır. Kendisini devamlı olarak yoğun ve bitkin hissedenler de bu sorundan nasıl kurtulacaklarını merak etmekte.

Bamya dokusu ve pişerken yaymış olduğu sıvı nedeniyle çok fazla tercih edilmeyen sebzeler arasında bulunmakta. Fakat bamyanın hem kendisi hem de tohumu tam olarak bir şifa kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.

BAMYANIN İÇİNDE BULUNANLAR

Uzman isimler ölçülü bir şekilde ve düzenli olarak bamya tohumu tüketmenin önemine değiniyor. Bamya tohumu da tam bir vitamin deposudur. Bamya tohumunun içinde A, E ve K vitaminleri yer alıyor. Bunun yanı sıra, bamya tohumu, magnezyum, demir, çinko, bakır, diyet lifi ve fosfor içermektedir. Aynı zamanda bamya tohumu tam bir protein deposu olarak kabul edilmektedir. Hatta bu tohumun kırmızı etten daha çok protein içerdiği bilinmektedir.

KALP SAĞLIĞI İÇİN ETKİSİ

İçermiş olduğu magnezyumdan dolayı da bamya tohumu kan basıncının düşmesi ve kalp sağılığının korunması için önemlidir. Bilindiği üzere, magnezyum açısından zengin olan gıdalar, tüketildiği zaman felç ve kalp krizi benzeri hastalıkların oluşmasının ihtimalini düşürmektedir. Lif yönünden zengin olan bamya tohumu aynı zamanda sindirim sistemini düzenlemektedir. Uzun süre de açlık hissi vermez. Bamya tohumu, antioksidan yönünden zengin olan bir gıda olduğundan dolayı bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır. Bamya tohumu, insülin hassasiyetini yükseltirken aynı zamanda kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

BAMYA TOHUMUNUN KEMİKLERE FAYDASI

Öte yandan ise bamya tohumunda bulunan kalsiyum, kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Kalsiyum, iskelet sisteminin sağlıklı bir şekilde olmasına ve aynı zamanda kemikleri güçlendirerek osteoporozun önlenmesine yardımcı olmaktadır. Hatta bazı kişileri bamya tohumunun dize faydalarını düşünüp yutarlar. Kalsiyum açısından zengin olan gıdaları tüketmek, ileri yaşlarda meydana gelebilecek kemik kırılması riskinin de önüne geçebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.