Uzmanlar Bu Gıdaların Alzheimer İçin Önleyici Olduğunu Açıkladı! Beyni Güçlendiren Gıdalar!

Uzmanlar Bu Gıdaların Alzheimer İçin Önleyici Olduğunu Açıkladı! Beyni Güçlendiren Gıdalar!
Son zamanlarda en çok korkulan hastalıkların başında Alzheimer geliyor. Uzmanlar ise bu konuda kimi besinlerin hastalığın önlenmesi için önemli olduğu söylüyor. İşte o besinler! İşte detaylar...

Son senelerde en çok karşılaşılan sorunlardan biri hafıza sorunları olarak karşımıza çıkmakta. Dalgınlık unutkanlık gibi belirtiler, meydana gelen ve günlük hayattı zorlaştıran hafıza sorunları kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

Uzmanlar ise kısa ve uzun süreli unutkanlık yaşamakta olan kişilerin hafızaya iyi gelmekte olan besinlerden alması gerektiğini açıklıyorlar. Hafızaya iyi gelen besinlerin hangileri olduğu da merak edilmeye başlandı. İşte hafıza için bire bir olan o gıdalar!

HAFIZA KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Kısa bir zaman dilimine kadar önce, hafızanın yaşla beraber zayıflaması normal bir durum olarak sayılıyordu. Fakat günümüzde, hayat boyunca sürdürülen doğru beslenme ve beyni çalıştıracak olan egzersizlere bağlı olarak hafıza kaybının azaltılabileceği bilinmektedir. Yaş ilerlerken bütün organlar gibi beyin de eskir ve gençlik dönemindeki kadar güçlü bir hafızaya sahip olmayabilir. Fakat, doğru gıdalar ile beslenildiği taktirde bu olumsuz etkiyi azaltmak mümkün olacak.

UZMANLARDAN TAVSİYE GIDALAR

Uzman isimler, hafıza için iyi gelecek gıdalar arsında göstermiş olduğu gıdaların çoğu, B kompleks vitamini, C vitamini, Omega 3 yağ asidi ve antioksidanlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

B12 VİTAMİNİNE DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ

B12 Vitamini; B12 vitamini ya da kobalamin eksikliğinin belirtileri içinde hafıza zayıflığı ile hafıza kaybı yer almaktadır. Bu çerçevede yapılan çalışmalar B12 vitamini eksiliğinin uzunca bir süreli devam etmesi durumunda nöropsikiyatrik bozukluklara sebep olabileceğini açıklıyorlar. B12 eksikliği iki ana sebeple ortaya çıkabiliyor, bunlardan ilk B12 içeren gıdalardan yeterince tüketmiyor olmak, ikinci ise ‘pernisiyöz anemi’ gibi vücudun B12 vitamini emmesinin önüne geçen hastalıklar olarak ortaya konulmuş olundu.

Uzmanlardan gelen tavsiyeler üzerine B12 vitamin eksikliğine dikkat etmek gereklidir. Tüketilen gıdalara dikkat etmek, eğer bu anlamda faysa sağlanmıyorsa, uzman tavsiyesi üzerine takviye almak yardımcı olacaktır. Hafızada meydana gelebilecek olan yavaşlamanın ve hastalıkların önüne geçecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.