Depremlerden Sonra İstanbul’da Göç Başladı! Her İki Yakadan Da Taşınmalar Sürüyor!

Depremlerden Sonra İstanbul’da Göç Başladı! Her İki Yakadan Da Taşınmalar Sürüyor!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında İstanbullular, şehri terk etmeye başladı. Her iki yakadan da göçler devam ediyor. Bu durum nakliye ücretlerine de yansıdı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında 1999 yılı depremini anımsayan İstanbullular, şehri terk etmeye başladılar. Eski yapıların çoğunlukta olduğu Kadıköy başta olmak üzere pek çok ilçeden göçler başladı. Bağcılar, Avcılar, Beylikdüzü ve Sefaköy’den de taşınmalar sürüyor.

Vatandaşlar şehri terk ederken, aile yanında veya daha küçük olan evlere taşınma sebebinden dolayı kimilerinin eşyasını yanından götürmediği, bu sebepten dolayı da şehirdeki depolar içinde doluluk oranı meydana geldiği dikkatlerden kaçmadı.

NAKLİYE FİRMALARINDAN YOĞUNLUK

Yapılan bir habere göre, depremlerden sonra İstanbul’da taşınma hareketliliğine dikkatleri çeken Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) Başkanı Ali Ayılmazdır konuya dair şunları ifade etti; Sezonun düşük olduğu bu zaman diliminde depremler yaşanmadan önce hemen hemen her firmamızı bir gün içinde yaklaşık 2-3 kişi arıyordu. Fakat şimdi bu sayı günde ortalama olarak 20 ile 25 kişiye çıkmış durumda.

İstanbul’dan hemen hemen her bölgeye doğru yapılan bir göç var. İkinci evi nerede varsa oraya gidiyorlar. Genellikle de evlerinin eski olmasından kaynaklı oluşan kaygılardan dolayı bu taşınmaları yaptıklarını açıklıyorlar.

ANADOLU’DAN KARADENİZ’E GÖÇ

İstanbul’da bilhassa Avrupa Yakası için oldukça faz taşınma talebi bulunuyor. Avılar, Bağcılar, Beylikdüzü, Pendik, Kartal, Sefaköy kısımlarından da yoğun bir şekilde Karadeniz bölgesi için bir talep var. Anadolu Yakası’ndan da Kadıköy’den göçler çok. İnsanların birçoğu daha deprem için test yapıyor,dedi.

FIRSATÇILAR GÜNDEMDE

Ayılmazdır, şehri terk edenlerin bir kısmında da eşyalarını depolara verip öyle ayrılmayı tercih ettiklerini açıkladı. Eski zamanda arayanların hazırlanmak için 1 aya kadar yakın bir zaman talebinde bulunduklarını ifade eden Ayılmazdır, şu an ise hiç düşünmeden hemen kenti terk etmeye odaklanmış olduklarını anlattı. Bunun yanı sıra bu günlerde sektörün korkunç fiyat taşımalarla gündeme gelmesi konusu hakkında da konuşan Ali Ayılmazdır, şu ifadelere yer verdi; bunu yapanlar dernek üyemiz değildir. Dernek olarak ayrıca önümüzdeki günler içine bir araya gelip, sektörde taşınma kaynaklı meydana gelebilecek fiyat farkı için çözüm arayışında olacağız, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.