Depremlerden Sonra Fırsatçılara Yeni Kapı! Fırsatçılar Bu Sefer De Arazileri Fahiş Fiyattan Satıyor!

Depremlerden Sonra Fırsatçılara Yeni Kapı! Fırsatçılar Bu Sefer De Arazileri Fahiş Fiyattan Satıyor!
Yaşanan depremler sonrasında Diyarbakır’da vatandaşları pek çoğu müstakil arazi üstünde prefabrik, villa ya da konteyner yapmak adına arayış içine girdiler. Fakat fırsatçılarla karşılaştılar! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında, fırsatçılar dur durak bilmiyor. Fırsatçıların yeni gündeminde araziler yer oldu bu sefer. Vatandaşların arayış içinde olduğu araziler için fahiş fiyatlar koydular.

Fırsatçılar, korkunç kira artışlarından sonra şimdi de araziler için korkunç fiyatlar gündeme getirmeye başladılar. Deprem sonrasında, fırsatçılar durmadan vatandaşlar mağdur etmeye devam ediyor.

GAYRİMENKUL DANIŞMANI KONUYA DAİR AÇIKLAM YAPTI

Depremzede vatandaşların, arsa arayışına fırsatçılardan engel. Konuya dair Gayrimenkul Danışmanı ve Avukat Enes Akdemir, vatandaşların çaresiz anılarını kendileri için fırsata dönüştürenlerin meydanda olduğunu, arazi fiyatları içi %50’lere dayanan artış yapmış olduklarını ifade etti. Enes Akdemir, konuya dair şu ifadeler yer verdi; pek çok vatandaşımız depremlerden sonra korku ve panik içinde, uzmanlarında artçı depremler için 1 sene süreceğini açıklamasıyla beraber insanlar evlerini değiştirerek güvenli olacak yerler için arayışa geçtiler. Herkes müstakil ve çok katı olmayan güvenilir alternatiflere doğru bir tercih yapıyor. Kimi bir yerde yeniden inşa etmek istiyor kimisi de hazır olan müstakil yapıları tercih etmek istiyor. Çok ciddi bir anlamda rehavet oluşmuş durumda.

‘AİLELERİN MAĞDURİYETLERİNDEN YARARLANILIYOR’

Talepte olan artışın ciddi anlamda bir artış olduğunu görmekteyiz. Normal bir piyasada aylık olarak değişkenlik oranında 3 ile 5 arasında olurken deprem sonrasında bu durumun %50’ye kadar yükselmiş olduğunu görmekteyiz. Bu durumda fırsatçılık yapanlar olduğunu görüyoruz. Yüklü bir şekilde bunları alıp insanlara yükselterek satanlar olduğunu görmek mümkün oluyor. Bu durum ise bizi üzmekte. İnsanlar bir yandan korunma ve ailesini göz önünde bulundururken, insani bir davranış sergilememiz gereken noktada bu depremlerden sonra kendi lehimize çevirmek için çalışıyoruz, bu durum oldukça üzücü bir tablo.

 %50’YE VARAN FİYAT ARTIŞI

Gün fırsatçılık yapmak ya da insanların mağduriyetinden yararlanmak yerine merhem olmak, dertlerine çözümler sunma günüdür. 1 milyonluk arazi için 1.5 milyonluk bir yükselme görüyoruz, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.