Yunanistan’da Gerçekleşen Korkunç Tren Kazasında, Bir Yolcunun Gördüğü Delik Onlarca Kişinin Hayatını Kurtardı!

Yunanistan’da Gerçekleşen Korkunç Tren Kazasında, Bir Yolcunun Gördüğü Delik Onlarca Kişinin Hayatını Kurtardı!
Salı gecesi Yunanistan'ın kuzeyinde bir yük trenine çarpan yolcu treni kabus dolu anlar yaşattı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen vagonlardaki yolcular, kazanın nasıl gerçekleştiğini anlattı…

Salı gecesi Yunanistan büyük bir tren kazasıyla sarsıldı. Yunanistan’da bir yük treniyle çarpışan yolcu treninde 36 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi ise yaralandı. Trendeki yolcular kaza anını anlattı. Yolculardan Stergios Minenis, "Büyük bir patlama duyduk, 10 saniye kabus gibiydi, vagonda yanlarımıza düşene kadar dönüyorduk ve kargaşa duruncaya kadar büyük bir panik yaşandı. Trendeki kablolar ateşlendi, ardından hemen bir yangın çıktı” dedi 28 yaşındaki Stergios Minenis, Reuters haber ajansına verdiği demeçte, sağdan soldan ateş çıktığını dile getirdi.

"Panik vardı, 10-15 saniye kaos, devrilme, yangınlar, sarkan kablolar, kırık camlar… İnsanlar çığlık attı, insanlar mahsur kaldı, çıkmak için atladığımız yer, yerden 2 metre yükseklikteydi ve altında kırık demir parçaları vardı. Ama ne yapabilirdik çaresiz atladık.”

MİNENİS’İN GÖRDÜĞÜ DELİK ONLARCA YOLCUNUN HAYATINI KURTARDI!

Başka bir yolcu da Minenis'i işaret ederek, "Aşağı indik, yanımızda yangın çıktı, bu adam burada bir delik gördü, biz de bulunduğumuz yerden çıkmayı başardık. Onlarca kişi bu sayede kurtuldu" dedi. Tren kazasındaki yaralılar hızla hastaneye kaldırıldı. Hastane şefi ölümcül çarpışmadan sonra trende ağırlıklı olarak gençlerin olduğunu söyledi.

Yakındaki bir hastanenin yoğun bakım ünitesi (YBÜ) başkanı, Çarşamba günü devlete ait kamu yayıncısı ERT'ye verdiği demeçte, Salı günü Yunanistan'ın merkezinde iki tren arasında kafa kafaya çarpışmaya karışan yolcuların çoğunun genç olduğunu söyledi. Yaralıların tedavi altına alındığı Larissa Genel Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi başkanı Apostolos Komnos, "Uçaktaki insanların çoğu gençti" ifadelerini kullandı.

YUNAN İTFAİYESİ, YANGINDA ÖLEN YUNANLILARIN SAYISINI 36 OLARAK AÇIKLADI

Yunanistan İtfaiye sözcüsü Vassilis Varthakogiannis güncellenmiş bir brifingde, kurtarma ekiplerinin ölüleri teşhis etme sürecinde olduğunu söyledi. Yaklaşık 150 itfaiyeci ve ilk müdahale ekipleri sahada çalışıyor. Kurtarma ekiplerinin şu anda edindiği bilgiye göre 36 Yunanistanlı kazada hayatını kaybetti. Yunanistan tren kazası kurbanları için üç günlük yas ilan etti

Yunanistan hükümet yetkilileri CNN'e verdiği demeçte, ölümcül tren kazasının ardından Çarşamba gününden itibaren bayrağı yarıya indirerek üç günlük bir yas ilan etti. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in ekibi CNN'e "Başbakan'ın olay yerine çok yakın olduğunu ve konuşmasının beklendiğini anlıyorum" dedi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou da Yunanistan'a dönmek için Moldova ziyaretini yarıda kestiğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.