Peru’da Yemek Dağıtım Torbasının İçinden “Mumya” Çıktı! Detaylar Herkesi Şoke Etti!

Peru’da Yemek Dağıtım Torbasının İçinden “Mumya” Çıktı! Detaylar Herkesi Şoke Etti!
Peru’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 600 ila 800 yaşında olduğu tahmin edilen İspanyol bir mumya, hafta sonu Peru polisi tarafından bir gıda dağıtım soğutucu torbasında bulundu…

Polis CNN'e, mumyalanmış kalıntıların Cumartesi öğleden sonra Peru'nun Puno şehrinde ıssız bir parkta içki içen üç adamla birlikte bulunduğunu söyledi. Puno bölgesi Ulusal Polisi sözcüsü kıdemli ajan Marco Antonio Ortega CNN'e "26 yaşındaki bir adamın yanında 'Pedidos Ya' etiketli bir teslimat çantası vardı. İçinde ise bir mumya bulundu." dedi. Pedidos Ya, bir Latin Amerika yemek dağıtım uygulamasıdır.

Keşfin görüntüleri mumyayı kırmızı doğum çantasının içinde cenin pozisyonunda gösteriyordu. Agence France-Presse haber ajansı tarafından Julio Cesar Bermejo olarak tanımlanan 26 yaşındaki adam, yerel basına konuşurken kalıntılara "Juanita" adını verdiğini ve mumyayı "manevi kız arkadaşım gibi" olarak tanımladığını söyledi.

MUMYA BENİM ODAMDA BENİMLE BERABER YATIYOR, ONUNLA İLGİLENİYORUM

Elinde bir mumyayla dolaşan adamın televizyona verdiği röportaj olay yarattı. Genç adam mumya için, "Evde, benim odamda, benimle yatıyor. Onunla ilgileniyorum" dedi. Peru haber Pazartesi günü mumyanın aslında yetişkin bir erkek olduğunun ortaya çıktığını ve Puno'nun doğu bölgesinden olduğunun tahmin edildiğini bildirdi. Şu anda mumya, ulusal bir kültür varlığı olarak sınıflandıran Kültür Bakanlığı'nın gözetiminde.

Bir hükümet yetkilisi Salı günü Peru televizyonlarına yaptığı açıklamada, müfettişler davayı incelerken 26 yaşındaki Cesar Bermejo'nun gözaltında tutulacağını söyledi.

BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPAN PERU’DA DEFALARCA KEZ MUMYA BULUNMUŞTU

İnka İmparatorluğu'ndan önce ve sonra gelişen çeşitli uygarlıklara ait yüzlerce arkeolojik alana ev sahipliği yapan Peru'da daha önce birkaç mumya daha bulunmuştu.  2021 yılında, ülkenin başkenti Lima yakınlarındaki bir bölgede arkeologlar tarafından 800 ila 1.200 yaşında olduğu tahmin edilen bir mumya gün ışığına çıkarılmıştı.

Fakat 26 yaşındaki bir meczubun, Peru’da nasıl bir mumyaya eriştiği büyük merak konusu oldu. Bulunduğunda alkollü olan adam, mumyayı nasıl çıkardığını hala söylemedi. 26 yaşındaki adamın sorgusu polisler tarafından alınmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.