Uzman İsim İslam Memiş Açıkladı! Doların Gidişatı Nasıl Olacak? İşte Ayrıntılar…
Kahramanmaraş depremlerinin ardından, depremin açtığı yaralar sarılmaya çalışılırken bir yandan da depremlerini ülke ekonomisi açısından zararları araştırılıyor. Meydana gelen depremlerin ardından uzman isimler, depremlerin maliyeti konusunda araştırmalar yapmaya başladı.
Dünya Bankası tarafından açıklanan rapora göre, Türkiye'deki deprem hasarı maliyetinin 34,2 milyar doları aşması bekleniyor. Bu rakam Türkiye'nin milli gelirinin yüzde 4'üne karşılık geliyor. Türkiye için zorlu bir ekonomik dönem yaşanırken dolar ise, yükseldiği seviyesinde yatay bir grafik sergilemeye devam ediyor. Uzman isim Finans Analisti İslam Memiş, TGRT Haber’e dolar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
‘ENFLASYON YÜKSEK KALMAYA DEVAM EDECEK’
İslam Memiş yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; ‘’Benim kişisel değerlendirmeme göre, enflasyon yüksek kalmaya devam edecektir. Bu sadece Türkiye’ye has değil, tüm dünya ülkelerinde enflasyonda çok kolay bertaraf edilecek bir durum yok. Benim en çok korktuğum, dediğim gibi kuraklık ve gıda. Özellikle yaz aylarında gıda enflasyonu tarafında tedarik problemleri yaşarsak ve yaşayacağız gibi duruyor. Bu da enflasyonu tetikleyen unsurların başında yer alıyor.’’
‘ALIM GÜCÜNÜZ AZALIR’
İslam Memiş açıklamalarına şu şekilde devam etti; ‘’Bir de haziran ayından sonra dolar/TL kuruna da bakmak lazım. Eğer burada tekrar 20 TL seviyesindeki rakamları görürsek ki göreceğiz gibi duruyor, bu da enflasyonu tetikleyen unsurlar arasında. Tabii ki enflasyon ne demek fakirlik demek. Enflasyon ne demek zorluk demek. Enflasyonun olduğu her yerde de enflasyonun çıkma sürecinde olduğu her zaman sizin alım gücünüz azalır.’’
SEÇİM SONRASINA DİKKAT
İslam Memiş; ‘’Türkiye Ekonomi Modeli devam ettiği için kur korumalı ve doğal sistemleri ile alakalı süreç hala devam ettiği için merkez bankaları, bankaları kontrol altına aldığı için ve getirilere baktığımız zamanda insanların artık dövizden getirisi farklı enstrümanlardan biri neticesi olmayacağı veya oldurmaması gibi bir süreç olduğu için malum bu tarafa yönelme yok. Ama yine toplumun çoğuna baktığımız zaman da her fırsatta döviz almayı ya da farklı enstrümanlarla kendini korumaya çalışıyor. Bunu biraz fırsata çevirmeye çalışıyorlar. Yani bir şekilde o enflasyonun karşısındaki gelirin değer kaybetmemesi için mücadelelerini sürdürüyorlar. Ancak, döviz kurunda bir atak yaşanması ihtimali ile haziran sonrası evet tekrar bir kırılganlık mutlaka yaşanacaktır.’’ dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.