Krep Kumaş

Krep Kumaş

Moda dünyasında kullanılan kumaşlardan biri krep kumaş olarak bilinir. Genellikle yazlık kıyafetlerin üretiminde kullanılan bu kumaşın detayları birçok kişi tarafından merak edilir. Esnek yapısıyla ve hava geçirgenliği sayesinde bu kumaşlar kullanılarak konforlu kıyafetler dikilebilir. Birçok farklı renk seçenekleriyle satılan kumaşları siz de alarak istediğiniz kıyafetleri oluşturmanız mümkündür.

Krep kumaş almak istediğiniz zaman Kumaş Home mağazasını tercih edebilirsiniz. Bu firma, size kaliteli kumaşları birçok farklı renk seçeneğiyle sunar. Uygun krep kumaş fiyatları üzerinden ihtiyacınız olan metreye kadar kumaş satın almanız mümkündür. Daha ayrıntılı bir şekilde ürünleri görmek için firmanın kategorilerini inceleyebilirsiniz.

Krep Kumaş Nedir?

Genel olarak krep kumaş, çeşitli farklı kumaşların karışımından elde edilir. Bu karışımda sıklıkla viskon, yün ve ipek tercih edilir. Yani, tamamen doğal bir kumaş türüdür. Kumaşın içinde hava geçirgenliği arttıkça yaz aylarında daha sık kullanılan ürünler ortaya çıkar. Ürünler, rahat, şık ve konforludur. Pantolon, ceket, abiye gibi pek çok kıyafet bu tarzdaki kumaşın kullanılmasıyla üretilen kıyafetlere örnek gösterilebilir.

Krep Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Çok sık kullanılan krep kumaşın kendine has birçok özelliği bulunur. En başında ise kumaşın likralı yapısı gelir. Oldukça esnek olan bu kumaş, özellikle büyük bedenler için avantaj sağlar. Bu kumaş türünün geri kalan özellikleri ise aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Dökümlü bir görüntü oluşturduğundan dolayı salaş giyimde sıkça tercih edilir.

Terlemeyi önleyen bir özelliğe sahiptir.

Hafif ve rahat bir kumaş türüdür.

İçeriğindeki pamuğa göre değişse de genellikle çok kırışmaz. Bu nedenle ütüye fazla gereksinim duymaz.

Krep kumaş özelliği sayesinde moda dünyasının vazgeçilmesi olmuştur. Yaz mevsiminde rahatlıkla kullanabileceğiniz kıyafetler, bu kumaşla yapılır. Terletmeyen yapısından dolayı bütün yazınız konforlu bir şekilde geçer.

Krep Kumaş Terletir mi?

Krep kumaşın hava geçirgenlik oranı son derece yüksektir. Doğal olarak bu durum, terlemenin önüne geçer. Aynı zamanda kumaşın bir diğer avantajı, yoğun bir ter emici olmasıdır. Hem sıvı emme hem de hava geçirgenliği sayesinde terleme sorununu neredeyse tamamen ortadan kaldırır. Bu sayede yaz mevsiminde büyük bir konfor sağlar.

Krep Kumaş Yıkanınca Çeker mi?

Doğal olan krep kumaş, yıkanırken dikkatli davranılması gereken bir türdür. Çünkü oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Genel olarak çamaşır makinesinde yıkamaya pek elverişli değildir. Ürünü, verilen talimatlar doğrultusunda yıkamanız önerilmektedir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. 30-40 derece arası yıkama için uygundur. Kuruturken güneşten uzak tutmanız rengin akmaması açısından önemlidir.

Krep Kumaş Çeşitleri

Söz konusu krep kumaş çeşitleri olduğunda çok fazla seçenek olduğu bilinir. Tekstil alanında en sık tercih edilen bu kumaşlar aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Taşlanmış Krep

Hürrem Krep

Yazlık Krep

İpek Krep

Eprime Krep

Yukarıdaki kumaş çeşitlerini Kumaş Home mağazasında bulmanız mümkündür. Krep kumaş için kaliteden ve bütçeden ödün vermemek için bu mağaza size birçok artı sağlar. Firma, sürekli memnuniyetinizi düşünerek hareket eder. Bu nedenle krep kumaş fiyatı belirlerken size en uygun seçenekleri sunar. Alacağınız kumaşlar için hem kalite hem uygun fiyatlar istiyorsanız, mutlaka Kumaş Home mağazasının kategorilerini ayrıntılı bir şekilde incelemelisiniz.

https://www.kumashome.com/kategori/krep-kumaslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.