Bakan Murat Kurum, İstanbul’da Risk Barındıran Binalar Hakkında Açıklama Yaptı! Her İki Yakaya Da Taşınma Olacak! Hatay Yeniden İnşa Edilecek

Bakan Murat Kurum, İstanbul’da Risk Barındıran Binalar Hakkında Açıklama Yaptı! Her İki Yakaya Da Taşınma Olacak! Hatay Yeniden İnşa Edilecek
İstanbul’daki tehlikeli binalar hakkında Bakanlıktan açıklama geldi! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki riskli binalar için önemli bilgiler verdi! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerden biri olan Hatay’da birtakım açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, İstanbul’daki riskli binalar hakkında önemli detaylar paylaştı.

Bakan Kurum, İstanbul’da 1.5 milyon tehlikeli konutu belirlenen iki rezerv alana, hem Avrupa hem de Anadolu yakasına taşıyacaklarını açıkladı. Hatay için de önemli açıklamalar yapıldı.

HATAY YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Bakan Murat Kurum şu açıklamalarda bulundu; depremin yaşandığı andan itibaren 85 milyon Hatay için adeta tek yürek oldu. Buralarda sağlam binalar inşa edene kadar çabalayacağız. Demografik yapı ile tarihi alanları gözeteceğiz. Amanos Dağı’nın eteklerine de binalar inşa edilecek. Daha önceden tespit yapılan yapılar için inceleme tekrarlanacak. Bütün ülkedeki hasar tespitleri 4 milyon 750 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 520 bin binanın incelenmesi yapıldı, 582 bin bağımsız bölüm ile 202 bin binanın acil yıkılmasına, ağır hasarlı ya da yıkık olduğu tespiti yapıldı. Hatay’ımız da 213 bin bağımsız bölümden meydana gelen 60 bin tane yıkık, acil yıkılacak ve de ağır hasarlı tespiti yapıldı.

BİLİM İNSANLARIYLA ORTAK ÇALIŞMA

Pek çok üniversitemizde, bilim insanları ile ortak çalışmalar yapıyoruz. En doğru zeminde, en doğru yapı tekniğini göz önünde bulundurarak yapılaşma sürecini yürüteceğiz. 2 bin 507 yeni yuvanın daha sözleşmesi yapıldı, yapım aşamasına geçildi. Böylece şubat ayı içerisinde 14 bin 500 konutun inşasına başlanılmış olacak.

Amacımız, hasar tespitleri kapsamında önümüzde nisan ya da mayıs ayları içinde köylerimizde ya da merkezde konut ihalelerimizi, sözleşmeleri yöresel mimariye uygun bir şekilde yapmak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN VATANDAŞLARIN RIZASI

Sanayicilerimizin de ayağa kalması adına bugün de istişarelerde bulunuldu. Oralara gerek geçici yapılanma gerek de kalıcı yapılanmalarla alakalı olarak bakanlık her türlü desteği sunacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları da vatandaşlarımın rızası kapsamında yürütülecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.