Zelensky’den Putin’e: Eninde Sonunda Güvendiğin Danışmanların Seni Öldürecek!

Zelensky’den Putin’e: Eninde Sonunda Güvendiğin Danışmanların Seni Öldürecek!
Ukrayna Başkanı Zelensky, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eninde sonunda güvendiği danışmanları tarafından ihanete uğrayıp öldürüleceği konusunda uyardı…

Year adlı yeni bir Ukrayna belgeselinde konuşan Zelensky, Putin hata yapmaya devam ederse "yırtıcıların yırtıcıyı yutacağı" konusunda uyardı. The Times'ın haberine göre Zelenskiy, "Putin rejiminin kırılganlığının, Rusya devletinde hissedileceği bir an mutlaka gelecek. Ve sonra avcılar bir avcıyı yutacak. Bir katili öldürmek için bir sebep bulacaklar.”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Cenevre'deki konseyin ilk gününde bir video mesajında ​​Rusya'yı "soykırım” yapmakla suçladı. Putin’in “özel harekat” olarak adlandırdığı savaş, kendi ülkesinde de mağduriyet yaratıyor. Özellikle seferberlik çağındaki gençler savaşa katılmamak için ülkeyi terk ediyor.

ST. PETERSBURG’DA TANIMLANAYAMAYAN CİSİM PANİĞİ

Savaşın birinci yılı geride kalırken Rus haber ajansları, bakanlığın habersiz tatbikatlar sırasında St. Petersburg havasa sahasından gördüğü bir tanımlanamayan cisim hakkında "hava savunma güçlerinin hedeflerin tespiti ve durdurulması için” hava sahasının bir süreliğine kapatıldığını açıkladı.

Dünyanın birçok yerinde tanımlanamayan cisim görülmeye başlandı. Bir balonu andıran cisimlerin, bulunduğu bölgeyi gözetlemek için kullanıp kullanılmadığı araştırılıyor.

UKRAYNA’NIN HERSON BÖLGESİ BOMBALANDI, BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan savaşın birinci yılı geride kalırken, saldırılar devam ediyor. Rusya, Ukrayna’nın Herson kentini bombaladığını ilan etti. Bombardımanında bir kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andrii Yermark'a göre, bugün Rusya'nın Herson Şehrine yönelik bombardımanında bir kişi öldü 3 kişi ise yaralandı.

Yermark, bombalamada bir evin de yıkıldığını söyledi. Geçen yıl Kasım ayında Ukrayna güçlerinin şehri özgürleştirmesinin ardından, Herson defalarca saldırıya uğradı. Rusya, Herson’un kontrolünü kendi ülkesinde istediği için bu bölge onlar için özellikle kritik bir önem arz ediyor. Herson, savaşın başladığı zamandan beri çok fazla saldırıya maruz kalmıştı. Savaşın en büyük şiddetle hissedildiği Herson’da hiç sivil yerleşim kalmamış, bölgede yaşayan vatandaşların tümü güvenli illere veya ülkelere göç etmişlerdi.

Rusya, Kasım ayında bölgede kontrolü tamamen ele geçiren Ukrayna’ya karşı saldırılarını güçlendirdi ve Herson’u Kasım’dan bu yana defalarca kez bombaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.