Araç Sahipleri Dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası İçin Teminat Ücretine Zam Gelecek!

Araç Sahipleri Dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası İçin Teminat Ücretine Zam Gelecek!
Araç sahiplerine yeni haber! Anayasa Mahkemesi Zorunlu trafik sigortasında teminat bedeli için değişiklik yapacak olan yeni bir kararı onayladı. Bu çerçevede, zorunlu trafik sigortasında teminat bedeli için zam geldi! İşte detaylar...

Anayasa Mahkemesi Zorunlu trafik sigortası için teminat bedelini değiştirecek çok önemli kararlar için imza atmış oldu. Bu çerçevede zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamında ödenmesi gereken destekten yoksun kalma tazminatıyla sürekli sakatlık tazimatına dair düzenlemeler de iptale gidildi. Alınan kararın trafik sigortası tazminat için yükselmeye sebep olması beklenirken aynı zamanda tazminat süreçlerini de uzatması yönünde endişeler oldu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE ŞİRKET YETKİLİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Anayasa Mahkemesi, zorunlu mali sorumluluk sigortası çerçevesinde ödenecek olan destekten yoksun kalma tazminatı ile sürekli sakatlık tazminatı ve motorlu taşıtın değer kaybı tazminatının hesaplanmasına dair esasların iptali adına açılmış olan davayı sonuçlandırmış oldu.

Bu kapsamda, mahkeme ilk iki maddenin iptaline karar vermiş oldu. Sigorta şirketleri artan maliyetler sebebi ile bu brançtan zarar ettiklerini iddia ediyorlar. Yapılan bir habere göre ise bir zamandır sektör düzenleyicileri ile şirket yetkilileri bir araya gelerek sorunu çözmek için çabalıyor. Kimi zamanda cezalar getirilerek problem ortadan kaldırılmaya çabalansa da bu konuda sorunlu süreç devam etmektedir. Kimi acenteler ise firmaların halen zorunlu sigorta yapma konusu için tereddüt ettiklerini söylüyorlar. Öte yandan ise zorunlu trafik sigortasında tazminat ödeme hesaplarındaki bu yapılan iptallerin, tazminat alma süreçlerini uzatacağı yönünde yorumlar da yok değil.

MAHKEMELERE GÖREV DÜŞÜYOR

Kimi sigortacılar, şirketlerin hesaplama dayanağından yoksun kalacaklarını ve tazminat hesapları için mahkeme yoluna gidileceği ve bu süreçlerin uzayacağı konusunda dikkatleri çekmiş oldular. Sektör temsilcileri ise alınan kararların sigorta şirketlerinin değer kaybı, sakatlı ve vefat tazminatlarını hesaplama kurgusuna yer vermeyerek yetkiyi mahkemelere ve mahkemelerden alınacak karar bağlayacağı anlamına geldiğini ifade ediyorlar.

TAZMİNAT HESAPLAMASINDA DEĞİŞİKLİK

Konuya dair Avukat Adil Baltaş ise Zorunlu Mali Mesuliyeti Trafik sigortası çerçevesinde bulunan (değer kaybı, araç hasarı, destekten yoksun olma, sürekli, /geçici sakatlık durumu, bakıcı gideri tazminatları vb. durumlar) tazminatların KTK 90.maddesinin atıf yaptığı güncel mevzuat uyarınca trafik sigortası genel şartları ekinde olan formülasyon hesabına göre yapılmayacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.