Ev Dekorasyonunda Depreme Yönelik Tedbirler! Mobilya Üreticisinden Tavsiyeler!

Ev Dekorasyonunda Depreme Yönelik Tedbirler! Mobilya Üreticisinden Tavsiyeler!
Yaşanan depremlerden sonra, vatandaşlar depreme tedbirlik olmak adına birçok konuyu gündeme taşıdı. Ev içi dekorasyonda bunlardan biri oldu. Evi dekore ederken dikkat etmek gerekenler! İşte detaylar...

Ülkemizde meydana gelen şiddetli depremlerden sonra, 11 ilde de kalbin dayanmayacağı büyüklükte hasarlar alındı. Binlerce kişi vefat ederken, binlerce kişi evsiz kaldı. Deprem kuşağında yaşadığımız bu coğrafyada, tedbirli olmak gereklidir.

Deprem için, yaşam alanlarımızın ihmale gelmemesi adına pek çok unsuru da hayatımıza dahil etmemiz gerekmektedir. Bu anlamda evimizin içinde dekor ve dizayna da dikkat edip tedbirli olmamız gerekmektedir.

DEPREM İÇİN HASSAS DAVRANILMALI

Mobilya üretimi yapan Gafur Yılmaz, deprem için politikaların ülkemiz adına daha hassa ve daha güvenilir bir şekilde yürütülmesinin, bununla beraber ise vatandaşların da evlerini dekore ederken deprem ve deprem benzeri afetlerde olası hasarların önlenmesi adına hassa davranmalarının öneli bir konu olduğunu açıkladı.

ŞIKLIK KADAR GÜVENLİK DE ÖNEMLİ

Gafur Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti; yaşadığımız yerleri dekore ederken deprem ile deprem benzeri doğal afetlere karşı da kimi güvenlik önlemleri almak gereklidir. Özellikle ülkemizin deprem ülkesi olduğunu da göz önünde bulundurursak, evleri dekore ederken oldukça hassas bir davranış içinde olmamız gereklidir. Evleri dekore ederken şıklık ve konfora önem verdiğimiz kadar güvenlik içinde gerekli adımları atmamız gereklidir.

Ev dekore ederken, mobilyaların tarzından, kumaşında dokusuna, rengine, boyutu gibi pek çok unsuru göz önünde bulunduruyoruz. Dekore ederken her bir detay için çok uzun zamanlar harcıyoruz. Bunun yanı sıra bu yaşam yerleri elbette oldukça değerli. Fakat yaşam alanların için gösterilen bu çaba, güvenliği de içine almalı, dedi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sarsıntılara yönelik büyük mobilyaları, vitrin, konsol, kitaplık, gardırop, vestiyer ile TV ünitesini mutlaka sabitlenmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti; ağır objeler alt kısımda olmalı. Böylece deprem anında, bu mobilyaların da üstümüze düşmesi önlenir. Bunun yanı sıra objeler konulmuş olan dolaplarında kilitli bir şekilde durması güvenlik açısından önemlidir dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.