Depremi Hayvanlar Hissetti, Satışları Rekor Sayıda Arttı! Meğer, Muhabbet Kuşu Deprem Öncesi...

Depremi Hayvanlar Hissetti, Satışları Rekor Sayıda Arttı! Meğer, Muhabbet Kuşu Deprem Öncesi...
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 11 ilde de etkili olan depremlerden sonra muhabbet kuşları için talepte artış yaşandı! Vatandaşların, depremlerden sonra muhabbet kuşlarına ilgisi arttı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra, meydana gelen sarsıntılardan önce hayvanların birtakım tuhaf davranışlar sergilediği konusu tekrardan gündemde yer aldı. Kimi bilim insanları, bu yönde açıklama yaptı.

Bilim insanlarından gelen, hayvanların depremler öncesinde sarsıntıları hissedeceği yönündeki açıklaması ise kuşların satışlarında adeta patlama meydana getirdi.

PETSHOP SAHİBİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Gelen bilgilere göre, kuş satışlarında son günlerde bir artış var. Kahramanmaraş depremleri sonrasında, vatandaşlar tedbir amaçlı olarak artık deprem çantası değil aynı zamanda kuş satın alarak da önlem almaya çalışıyor. Petshoplarda kuş satışlarının yanı sıra aynı zamanda kedi ile köpek satışlarının da artığı açıklandı. Petshop işletmecisi Songül Üstündağ, depremle beraber hayvanların ne kadar da kıymetli ve değerli olduklarını anlamış olduk, deprem yaşanmadan önce kuş satışları azdı şuan da ise yoğu bir talep olduğunu aktardı.

DEPREMLERDEN SONRA MUHABBET KUŞLARINA YÖNELİK TALEP

Üstündağ, kimi vatandaşların depremlerden önce kuşların aşırı ses çıkarmasından dolayı huzursuz olduklarını ifade ettiklerini söyledi. Sözlerine şu şekilde devam etti; Kimi müşterilerimiz geldi, depremlerden önce kuşların çırpındığını, depremin yaşanacağını hissettiklerini aktardılar. Bu sebepten dolayı şuan için kuşlara yönelik bir istek var. En az üç dakika öncesinde uyarı verdiklerini ifade ediyorlar. Bu iç dakika insanların evde kaçışı için oldukça büyük bir süredir, cümlelerine yer verdi.

DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN HABERLERDE, KİMİ HAYVANLARIN YER GÖSTERDİĞİNE ŞAHİT OLUNDU

Aynı zamanda diğer hayvanlarında da, kedilerin de deprem öncesinde aşırı bir tedirginlik hissettiklerini ve miyavladıklarını, kendilerini hırpaladıklarını kimi müşterilerinin aktardığını açıklayan Üstündağ, hayvanların ne kadar kıymetli varlıkları olduğunu anlamış olduk. İnsanlar ile iç içe olduklarını, onları koruduklarını görmüş olduk. Deprem bölgesinden de bu tarz haberler almıyor değiliz. Deprem sonrasında ise kimi hayvanların yerini göstermiş olduklarına dair haberler gündemde yer almakta, ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.