Sivilce Sorunu Olanlar Dikkat! Sivilce Türleri ve Tedavisi İçin Bu Adımları İzleyin!

Sivilce Sorunu Olanlar Dikkat! Sivilce Türleri ve Tedavisi İçin Bu Adımları İzleyin!
Evde doğal yöntemlerle sivilcelerinizde kurtulmak mümkün! Birçok kişinin hayatını olumsuz anlamda etkileyen sivilceler için öncelik olarak cilt hastalıkları ya da dermatoloji uzmanına gitmek gerekir. Evde doğal tedaviler de mümkün! İşte detaylar...

Akne başka bir adıyla sivilce, farklı sebeplerden dolayı vücudun değişik yerlerinde çıkabilir. Bundan dolayı akne tedavisinde sahip olunan sivilcenin türüyle sebebinin belirlenmesi oldukça önemli.

Bundan dolayı, aktif sivilcelerin gitmesi için uzmanların verdiği reçeteler kullanılabilir. Bir doktora gidildiği zaman, aloe vera ile bal gibi sivilce karşıtı olan doğal ürünler de kullanmak mümkün.

AKNE NEDİR VE NEDEN OLUŞUR?

Cildin orta tabakasında bulunan sebum kanallarının tıkanık olması, şişmesi bundan dolayı da bakterilerle inflame olmasından dolayı sivilce oluşur. Yine aynı şekilde deride artan yağ salgısıyla gözeneklerin tıkanmasıyla siyah nokta oluşabilir. Siyah noktaların enfekte olmasından dolayı da ciltte iltihabi şişlikler meydana gelebilir.

Çoğunlukla ergenlikte çıkan sivilceler, yetişkinlik döneminde de olabilir. Erkeklerde kadınlara göre daha çok sivilce sorunu olabilir. Akneler de göğüs, sırt, kol ve yüz bölgesinde ortaya çıkabilirler. Sivilceler ve siyah noktalar için ilk olarak dermatoloji uzmanlarına gidilmeli. Daha sonrasında ise doğal tedavilere seçenek olarak bakılabilir.

SİVİLCE TÜRLERİ

  • Akne Fulminans: Ergenlik dönemindeki erkeklerde, şiddetli ateş ve eklem ağrısıyla oluşur.
  • Akne Vulgaris: Ergenlik döneminde görülen sivilcenin en basit türüdür. Genel olarak yüzde siyah noktalar meydana getiren bu akneler derin bir kist ve vodüller veya kızarık sivilceler olarak ortaya çıkabilir.
  • Akne Gonglabata: Bu akne türü ise kendisini, şiddetli kist ya da apseler ile gösterir. Çoğunlukla gövde kısımlarında meydana gelir.
  • AKNELER NASIL GEÇER?
  • Öncelik olarak bir hastalıkları veya dermatolog ile görüşülmeli.
  • İnceleme sonrasında teşhise bağlı olarak reçete edilen ilça düzenli kullanılmalıdır.
  • Sivilcenin sebebine ve oluştuğu yere bağlı olarak, krem, antibiyotik gibi farklı ilaçlar reçetede verilebilir. Mutlaka doktor tarafından verilmiş olması gereklidir.
  • Sivilcelerini tedavi eden kişiler, reçetenin yanı sıra, aynı zamanda sivilcelerin oluşumunun önüne geçecek yöntemler takip edebilir.
  • Cildin temizlenip nemlendirilmesi gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.