Gaziantep için yeni fatura kararı! EPDK açıkladı: Doğalgaz ve elektrikte o bedel kaldırıldı!

Gaziantep için yeni fatura kararı! EPDK açıkladı: Doğalgaz ve elektrikte o bedel kaldırıldı!
Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından, resmi merciler afetten etkilenen iller için yeni tedbirler ve kararlar açıklamaya devam ediyor. OHAL kapsamında olan Gaziantep için yeni bir karar açıklandı. Buna göre, depremden etkilenen vatandaşlar için yeni bir fatura dönemi başladı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremlerden sonra, resmi merciler afetten etkilenen iller için yeni kararlar ve tedbirler almaya devam ediyor. Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı şu günlerde bir karar da Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan geldi.

Gaziantep'in de içlerinde bulunduğu 10 ilde, depremin akabinde OHAL ilan edilmişti. OHAL kapsamında pek çok yeni karar yürürlüğe girdi. Bu kararlardan biri de EPDK tarafından verildi. EPDK'nın aldığı yeni fatura kararı Gaziantep için de geçerli olacak. Peki EPDK'nın yeni kararı ne? İşte detaylar...

DEPREMZEDELER, FATURALARDAKİ GÜCENCE BEDELİNDEN MUAF TUTULACAK
EPDK'nın aldığı son karara göre, depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler doğalgaz ve elektrik faturalarında yer alan güvence bedelinden muaf tutulacak. OHAL kapsamında alınan karar, 3 ay boyunca geçerli olacak. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, faturaları kesen enerji şirketlerine de uyarılarda bulundu. 

Mustafa Yılmaz, OHAL ilan edilen illerdeki depremzedelerin faturalarına güvence bedeli yansıtıldığı takdirde bunun bedelinin ağır ödeneceğinin altını çizdi. Enerji şirketleri OHAL boyunca hiçbir depremzededen fatura güvence bedeli talep edemeyecek. Bunun yanı sıra, abonelik işlemlerini zamanında gerçekleştirmeyen enerji şirketleri yine ağır yaptırımlara maruz kalacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.