Binasını Güçlendirmek İsteyenler Dikkat! Uzman İsim Maliyeti Açıkladı!

Binasını Güçlendirmek İsteyenler Dikkat! Uzman İsim Maliyeti Açıkladı!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında ülkedeki birçok vatandaş ikamet ettiği binanın dayanıklığını merak etmeye başladı! Bina riski için de başvurular çoğaldı! Bina güçlendirmek için de maliyet belli oldu! İşte detaylar...

Yaşanan depremlerden sonra 44 binin üstünde insan hayatını kaybetti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şimdiye kadar 4 milyon 658 bin bağımsız bölümden meydana gelen 1 milyon 316 binanın incelenmesinin yapıldığını söyledi.

Bakan Kurum, bütün ülkede incelenmiş olan 1 milyon 316 bin binada, 534 bin bağımsız bölüm ile 173 bin binanın ağır hasarlı, yıkı ya da acil yıkılacak olduğunun tespitinin yapıldığını açıkladı.

ORTA HASARLI BİNALAR İÇİN GÜÇLENDİRME

Bu çerçevede ilk aşamada 70 bini köy evi olmak üzere 270 bin konutun yapımına mart ayında başlanılacak. Ağır hasarlı binalar yıkılıp, diğerleri güçlendirilecek. Binaların güçlendirme konusu sadece deprem bölgesi için değil tüm ülke için gündeme gelmiş oldu. Belediyelere bina inceleme için yapılan başvurularda artış yaşandı. Marmara bölgesinde birçok apartmanda deprem güvenliği için toplantılar düzenlenilmekte.

DEPREM GÜÇLENDİRME DERNEĞİ BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan ise konuya dair merak edilenleri açıkladı. Sinan Türkkan, karbonfiberin bilinen bir kumaş şeklide kolonun çevresine sarılarak epoksiyle yapıştırıp sarılan bir malzeme demirde yaklaşık on kat daha güçlü olduğunu söyledi. Bu anlamda onunla sarılma işlemi yapıldıktan sonra deprem anında bu kolonun parçalanması ya da bundan dolayı çökmesinin engellemesinin mümkün olduğunu söyledi.

DAİRE BAŞINA 250 BİN LİRA

Aynı zamanda bina güçlendirmenin maliyetini de açıklayan uzman isim sözlerine şu şekilde devam etti; güçlendirme için maliyeti yeniden yapım maliyetinin ortalama olarak %40 civarında olduğunu söyledi. Bodrum katta olan tüm temellerin açılıp burası radye temel şeklimde dönüşümü yapılarak yani hepsi temel halinde gelecek ve zemin iyileştirilmesi ile bu binada çalışmaya başlanılacağını açıkladı.

Güçlendirmenin hemen hemen daire başına 250 bin lira mertebesinde olduğunu fakat vatandaşların bu çalışmadan sonra doğramalar için de değişim yapmak istediğini bunun da maliyete ek ücret olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.