Deprem Bölgesi İçin 270 Binden Fazla Ev İnşa Edilecek! Bakanlık, İnşa ve İhya Sürecine Başlanıldığını Açıkladı!

Deprem Bölgesi İçin 270 Binden Fazla Ev İnşa Edilecek! Bakanlık, İnşa ve İhya Sürecine Başlanıldığını Açıkladı!
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra vatandaşların barınma için ihtiyaçları hızla giderilmeye çalışılıyor. Belirlenmiş olan alanlar için 199 bin 739 konut ve 73 bin 972 köy konutu inşa edilecek! İşte detaylar...

Güneydoğu’da meydana gelen depremler sonrasında pek çok vatandaşın evi hasar aldı. Kimi evlerin acil olarak yıkılmasına karar verilirken kimi evler de ağır hasar nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Barınma sorununu çözmek adına ivedilikle adımlar atılmaya başlanmış olundu. Belirlenmiş olan alanlar için evlerin inşası başlayacak. Yeni yapılacak olan konutların inşası ise merak edilmekte.

BİNLERCE KİŞİ EVSİZ KALDI

Tüm ülkeyi derinden etkileyen depremlerden sonra, binlerce vatandaş evsiz kaldı. Enkaz altından sağ salim çıkmayı başaran vatandaşlar bu sefer de barınma sorunu ile karşı karşıya kalmış oldu. Ancak hem devlet hem de sivil kurumlar barınma sorunu için hızla çözüm yolları üretmeye başladı.

Barınma gereksinimini çözmek adına adımlar ivedilikler atılıyor. Belirlenmiş olan alanlar için 199 bin konut ile 73 bin 972 köy konutu inşa edileceği açıklandı. Yeni yapılacak olan konutların nasıl olacağı merak içinde beklenirken, projenin örnek fotoğrafları da ortaya çıkmış oldu.

73 BİN 972 KÖY KONUTU

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan şiddetli depremler binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, birçok da mal kaybı yaşandı. Yüzyılın felaketi olarak isimlendirilen depremlerden sonra da 2 hafta sonunda 20 Şubat gününde bu seferde Hatay’da iki şiddetli depremler yaşandı. Meydana gelen depremler birçok ilde yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana’da büyük bir yıkım yaşanmış olundu.

BAKAN KURUM AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanılan depremlerden sonra da bölgenin tekrardan inşa edilmesi adına düğmeye basıldı. Yeni yapılacak olan konutların örnek proje görselleri ise ortaya çıkmış oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından açıklama yaptı; deprem bölgesi için ihya ve inşa sürecinde 73 bin 972 köy ev yapılacağını, güvenli, yöreye için uygun, sağlıklı, özgün mimarisi ile, bahçesi ve ahırı ile inşa edileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.