Bakan Vedat Bilgin Deprem Bölgesi İçin Açıklama Yaptı! 20 Bin 700 Kişinin İstihdamı Sağlandı!

Bakan Vedat Bilgin Deprem Bölgesi İçin Açıklama Yaptı! 20 Bin 700 Kişinin İstihdamı Sağlandı!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaralar sarılmaya devam ediliyor. Tüm ülke bölge halkı için adeta seferber oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bölgeye yapılan yardımlara dair açıklamada bulundu! İşte detaylar...

Güneydoğu’da yaşanan depremlerden sonra, bölgede ağır hasarlar ortaya çıktı. Pek çok alanda yıkım meydana geldiği depremlerden sonra, destek için birçok yerden adım geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bölgede atılmış olan adımlarla alakalı olarak açıklama yaptı. Bakan Vedat Bilgin şimdiye kadar deprem bölgesi için 20 bin 700 kişinin istihdamının gerçekleştiğini açıkladı.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin bilançosu ağır oldu. Sadece Kahramanmaraş değil aynı zamanda toplam 11 ilde depremden ağır bir şekilde etkilendi. Birçok ilde binlerce bina yıkıldı, binlerce bina ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiler.

Öte yandan ise bölge halkı için ülkenin dört bir yanından adeta seferberlik başladı. Birçok kurum ve kuruluş, ünlü isimler bölge halkının yaralarını sarmak için elini uzattı. Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de sosyal medya hesabı üstünden deprem bölgesinde atılmış olan adımlarla alakalı olarak açıklama yaptı.

1.5 MİLYAR TL TAHSİL EDİLDİ

Bakan Vedat Bilgin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, kamusal gereksinimlerin giderilmesi için 1.5 milyar TL tahsil edilerek 20 bin 700 kişi i.in istihdam sağlandığını söyledi. Aynı zamanda şu ifadelere yer verdi; Depremden etkilenen yerlerde kamusal gereksinimlerin karşılanması adına Toplum Yararına Program kapsamında 1.5 milyar TL tahsil edilerek 20 bin 700 kişi için istihdam sağlanmış olundu. Program çerçevesinde 1.5 milyar lira tahsis ederek 20 bin 700 kişilik istihdam sağlanmış olundu. Sosyal devlet olma bilinci ile emeğin yanında duracak ve depremlerden sonra yaraları sarmak adına elimizden geleniz yapmış olacağız, dedi.

DESTEKLER SÜRECEK

Depremlerden sonra bölge halkı için madden  ve manen yardımlar sürüyor. Devlet tarafından yapılan yardımlarla bölgedeki birçok insanın istihdamı gerçekleşirken, bu yardımların daha süreceği anlaşıldı. Bölge halkının tekrardan eski yaşamana kavuşup hayatın rayına oturması için gerekli adımlar atılacak. Birçok alanda destekler sürüyor. Tüm ülke halkı ve devlet kurumları bölge için seferber oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.