Uzman Canan Karatay Açıkladı! Ezine Peyniri Birçok Hastalığın Önlenmesi İçin Tüketilmeli!

Uzman Canan Karatay Açıkladı! Ezine Peyniri Birçok Hastalığın Önlenmesi İçin Tüketilmeli!
Kahvaltıda yenilen gıdalar sağlık için oldukça önemlidir. Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken isim Prof. Dr. Canan Karatay her sabah tüketilmesi gereken ve tehlikeli hastalıkları önlemek için gerekli olan o gıdayı paylaştı! İşte detaylar...

Yenilen gıdalar, insan sağlığında doğrudan etkili olmaktadır. Birçok hastalığın önlenmesi için beslenmeye dikkat etmek önemli bir etkendir. Sağlıklı bir yaşam için, beslenme alışkanlıkları gözden geçirilmeli.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı olan Prof. Dr. Canan Karatay, kimi hastalıklarda ilaç alanları uyardı. Alınan ilacın başka hastalıklara kapı açacağını ve bu gıdanın önemine vurgu yaptı!

KEMİK ERİMESİNİ ÖNLER

Canan Karatay, konuşmasında ezine peynirinin önemine dikkat çekti. Ezine peynirini şirden mayayla elde edilen en sağlıklı beyaz peynir olarak tanımlayan Karatay şunları ifade etti; Ezine peyniri tam yağlı olup, tam kaya tuzu ile yapılan ve de 6 ay mayalanması doğal olan en sağlıklı peynir olduğunu söyledi. İstenilen kadar yenebileceğini ve aynı zamanda avuç içi kadar yenilebileceğini söyledi. Kibrit kutusu kadar tüketilen peynirin, Türk insanını beyinsiz bıraktığını ifade etti.

BOL BOL TÜKETİLMELİ

Karatay, sözlerine şu şekilde devam etti; en sağlıklı olan protein, en sağlıklı olan yağ ve de en sağlıklı olan kalsiyum kaynağıdır. Peynir tüketilen bir ülkede peynirle beslenen kimselerde kemik erimesi meydana gelmez. Ülkede sende kemik erimesi var denilen hanımlara senelerce hormonlar ile ilaç verilmiş oldu. Bu peynir hepsinin yerini tutar. Bol bol yemekte fayda var. Kemik erimesi, diz ağrıları ile eklem ağrılarını önlemek adına bol bol peyniri yiyerek önlenmiş olur.

EZİNE PEYNİRİN YARARLARI

Ezine peynirinin içindeki yüksek orandaki protein sayesinde vücudun ihtiyacı olan protein sağlanmış olunur.

  • Vücut doğal olarak enerji sağlamış olur.
  • Aynı zamanda ezine peynir, amino asit kaynağı olmasından dolayı zeka gelişimi için oldukça önemlidir
  • A vitamini bakımından zengin olan Ezine keçi peyniri ise düzenli olarak tüketildiği zaman, bağışıklık için etkili bir gıda olmaktadır.
  • Ezine peyniri saçları güçlendirip, saç dökülmesinin önüne geçer.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.