Soğuyan Havalar Doğalgaza Faturasını Da Kabarttı! İşte Doğalgaz İçin Tasarruf Adımları!

Soğuyan Havalar Doğalgaza Faturasını Da Kabarttı! İşte Doğalgaz İçin Tasarruf Adımları!
Kış aylarında evin soğumasıyla beraber, en büyük ihtiyaçlardan biri de evin ısınması oluyor. Eğer siz de kombiyi son ayarında yakıyor ve ısınamamaktan şikâyet ediyorsanız, bu yöntemi uygulayın! İşte detaylar...

Kış aylarında, evlerin ısınma sorunu büyük bir ihtiyaç olarak gündeme geliyor. Hem evlerin hem de ofislerin ısınması hem de daha az para ödemek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var.

Soğuyan havalarda artan doğal gaz kullanımı faturalara da yansımaktadır. Bir yandan artan fiyatlar vatandaşın cebini yakarken vatandaş bir yandan da daha az ödeyerek ısınmanın yollarını aramakta.

DOĞRU KOMBİYİ SEÇİN

Tasarruf sağlamanın en önemli yollarından biri de doğru teknolojiyi kullanmak olmaktadır. Doğalgaz faturalarından tasarruf etmek adına en etkili olan yöntemlerden biri de tasarruflu ve yeni kombi modellerini kullanmaktır. Kombiniz ısınmak için yeteli özelliklere sahip olmalıdır.

DÜZENLİ BAKIM YAPIN

Kombinizi daha uzun zaman ve daha verimli olarak kullanmak itiyorsanız, düzenli olarak bakım yapmak bu noktada önemlidir. Bu bakım sayesinde eviniz daha iyi ısınırken aynı zamanda siz de daha az ücret ödemiş olursunuz.

Kombi arızası olmak üzere kombi bakımı yaptırmak adına da düzenli bir şekilde bakım servislerinden yararlanılması gereklidir. Başta alınmış olan ufak önlemler ileride meydana gelebilecek sorunlarında önüne geçmiş olacaktır.

REGLAJ AYARINI GÖZDEN GEÇİRİN

Kalorifer petekleri için uygulanan bir yöntem de reglaj ayarı uzakta kalan petek için verimli olacak şekilde kullanmaktır. Bu yöntem ile peteklerin dengeli bir şekilde ısınması sağlanacaktır. Reglaj ayarını kendinizin yapabileceği gibi bu ayarı yetkili servis çağırarak da uzman kişilerden yardım alarak yapabilirsiniz.

KULLANILMAYAN PETEKLERİ KAPATIN

Kombinizin verimli olarak çalışması için en az 3 tane peteğin aktif olarak çalışması gerekmektedir. Evde aktif olarak kullanılan 3 petek içinde açık olması durumunda kullanılmayan odalarda bulunan vanaları kapatın ve bundan dolayı tasarruf sağlanmış olacaktır. Burada önemli olan nokta ise peteği kapalı olan odanın kapısını da kapatmaktır. Soğuk odadan gelecek olan soğuk hava odanızın ısısını düşürecektir. Bu noktaya dikkat edin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.