Kira Yardımı Alacak Depremzedeler Dikkat! Yardım İçin Başvurunun Detayları!

Kira Yardımı Alacak Depremzedeler Dikkat! Yardım İçin Başvurunun Detayları!
Depremzedeler için yapılacak olan kira yardımın detayları! Kira yardımları için nereden başvuru yapılacağı ise merak edilmekte. Kira yardımı kapsamında 12 ay boyunca ev sahipleri içi ne kadar yardım olacağı açıklandı!

Kahramanmaraş depremleri sonra kira yardımları gündeme geldi. Depremzedelere yönelik kira konusunda destek gelecek. Kira yardımının ne kadar ve başvuruların nereye yapılacağı ise vatandaşlar tarafından merak edilmekte.

Bölge halkı için destekler sürüyor. Kira yardımı adı altında 12 ay kadar, ev sahibi olanlar için aylık olarak 5.000 lira olmak üzere toplam da 60.000 lira, kiracılar içinde yardım yapılacak.

E-DEVLET ÜZERİNDNE BAŞVURULAR ALINACAK

Tüm ülkeyi acıya boğan, herkesi derinden etkileyen depremlerden sonra bölge halkı için kolaylaştırıcı adımla gelmeye devam ediyor. Alınan hasar sonrasında barınma sorunu büyük bir mesele olarak gündeme oturdu. Binlerce bina yıkıldı. Binlercesi ağır olarak hasar aldı.

Devlet vatandaşların barınma sorunu için düğmeye batı. Kira yardımı için vatandaşların e-Devlet sitesi üstünden ‘Afetzede Barınma Desteği’ sayfası üstünden işlemler yapılacak. Kira yardımının ne kadar ve kaç ay süreceği ise merak edilen bir başka konu olarak gündemdeki yerini aldı.

TAŞINMA DESTEĞİ ALAN BARINMA DESTEĞİ ALAMAYACAK

Yapılacak olan kira yardımı; ikamet edilen konutları yıkık olan, acil yıkılacak olan ağır ya da orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahipleri ile kiracılar için yapılacaktır. Kira yardımı ev sahipleri için aylık olarak 5.000 lira, kiracılar için de aylık olarak 2.000 lira olarak barınma desteği verilecek. Konutları hasarlı olan konteyner isteği olan vatandaşlar da taşınma yardımı alabilecek fakat bu vatandaşların kira yardımından faydalanmaları söz konusu olmayacak.

İL VALİLİĞİ İLE KONTROL SAĞLANACAK

İkamet adreslerinin yer aldığı il valiliğince yapılacak olan incelemelerden sonra, sırası ile taşınma ve kira yardımı gerçekleşecek. Konutu ağır olarak hasarlı olan ev sahiplerinden konteyner talebi olanlar sadece 15.00 lira taşınma yardımı alacak olup, barınma desteğinden faydalanmaları olmayacaktır.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, taleplerin e-devlet üstünden alınacağını, kimliğin kaybedenlerin de geçici kimliği e-devletten alabileceklerini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.