Prefabrik Evlere Destek! 200 Bin Liraya Kadar Ödeme Yapılacak!

Prefabrik Evlere Destek! 200 Bin Liraya Kadar Ödeme Yapılacak!
Kahramanmaraş depremlerinin ardından binlerde bina yıkıldı. Yıkılan binaların ardından binlerce kişi barınma sorununu nasıl çözebileceğini araştırmaya başladı. Depremlerin ardında on bir ilde vatandaşların birçoğu çadırlarda kalmaya başladı. İşte detaylar...

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremin yaşanmasının ardından on bir ilimizde büyük yıkımlar meydana geldi. Birçok ilin ilçesinde neredeyse ayakta kalmayı başarabilen bina kalmadı. Hal böyle olunca vatandaşlar için barınma sorunu gündeme geldi. Barınma sorunu için devlet, taşınma ve kira yardımı yapacağını açıkladı.

Aynı zamanda, prefabrik evler için de desteklerin sağlanacağı açıklandı. Depremler nedeni ile binaların güvenliğinden endişe duyan kişiler prefabrik ev araştırmalarına başladı. Depremlere karşı daha güvenli olan prefabrik evler için riskin daha düşük olması ilginin bu yöne kaymasını sağladı.

EV FİYATLARI ARTTI

Artan kira ve ev fiyatları da birçok vatandaşın dayanıksız binalardan yeni binalara geçebilmesini engelliyor. Bu nedenle de vatandaşlar, kiralık ya da satılık evlerden ziyade prefabrik evlere yönelmeye başladı. Hazır olarak panel duvarlardan oluşan, çatı kolonlarından, su tesisatına kadar fabrikada üretilip sahada sadece montajı yapılan prefabrik evler, uzun imalat sürelerini kısaltıyor ve ayrıca, işçilik maliyetini de düşmesini sağlıyor.

PREFABRİK EV SEÇİMLERİ

Sektörün temsilcilerinden olan Emin Mete, prefabrik ev yaptırmak isteyen kişileri kullanılan malzemelere dikkat edilmesi konusunda uyardı. Konu ile ilgili bilgiler veren Emin Mete, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Prefabrik ev yapımında tek çeşit malzeme kullanılmıyor. Standart ve lüks olarak iki farklı çeşit prefabrik ev yapımı söz konusu. Bunlar arasında da şöyle bir farklılık var. Standart evin çatısında OSD mebran denilen bir malzeme var. Fiyata ilave ediliyor. Biz olmasını tavsiye ediyoruz. Onun haricinde standart evlerde bu duvardaki harç profilleri, yani bağlantı noktaları gözüküyor. Kişi bunu görmek istemiyorsa o zaman ekstradan bir dış alçıpan uygulaması yapılıyor. Aynı şekilde evin içine alçıpan, dışına ise fibercement denilen bir malzeme kullanılarak dış bağlantı noktaları saklanıyor.’’ Emin Mete aynı zamanda, prefabrik evlerin kurulacağı alanın da iyi bir şekilde belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI AÇIKLADI

Bina yardımı kapsamında prefabrik ev yardımının da yer aldığını belirten bakanlık, muhtaçlık sınırı altında yaşayan ve gerekli şartları sağlayan hanelere prefabrik ev yapımı için 200 bin TL’ye kadar destek verileceğini duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.