Çadır tartışmasında ikinci perde açıldı: Gaziantep’ten gelen bir fotoğraf, sosyal medya kullanıcılarını isyan ettirdi! Kızılay Başkanı tweetini sildi! Neler oluyor?

Çadır tartışmasında ikinci perde açıldı: Gaziantep’ten gelen bir fotoğraf, sosyal medya kullanıcılarını isyan ettirdi! Kızılay Başkanı tweetini sildi! Neler oluyor?
Bir süredir deprem bölgesindeki vatandaşlara çadırın yetmediğinin yetkililer ve bölge halkı tarafından sıklıkla duyurulması, sosyal medya kullanıcılarını harekete geçirdi. Gaziantep’ten gelen bir fotoğraf ise, tepkileri arttırdı. İşte o fotoğraf…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin aynı gün olması, 11 ilde ağır yıkıma neden olmuş ve pek çok vatandaşın barınma sorununun orta çıkmasını beraberinde getirmişti. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile hayırsever vatandaşların da bölgeye çadır göndermeye devam ettiği 11 ilde, çadırların hala yeterli olmadığı tartışması hem siyasette hem de sosyal medyada başlamıştı. Çadır tartışmasındaki ikinci perdeyi ise, gerçekleşen Hatay depremi açtı.

Hatay’da geçtiğimiz gün meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik depremde 6 kişinin daha yaşamını yitirmişti, vefat eden 42 binden fazla kişiden sonra, sosyal medyada adeta isyanın başlamasına neden oldu. Bölgeden çadır olmadığı iddiaları yükselirken; kişilerin çadır olmadığı için evlerine girdiği ve bu nedenle de ikinci depremlerde yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan gelen açıklama sosyal medyada tepkiyle karşılanırken; Gaziantep’ten gelen bir fotoğraf da tepkilerin artmasına neden oldu.

GAZİANTEP’TE MERCEDES’İN YANINA ÇADIR KURDU

Çadırların yetip yetmediğine ilişkin hem siyasi arenada hem de vatandaş cephesinde yoğun tartışmalar devam ederken; sosyal medyada Gaziantep'te Mercedes marka otomobili olan bir kişinin, bağ evinin bahçesine AFAD çadırını kurdurması dikkat çekti. Bahçede yer alan çadırın fotoğrafını paylaşan sosyal medya kullanıcıları, fotoğrafın üzerine; “Millet çadır bulamadığı için hasarlı evlerine girmek zorunda kalırken bu nasıl oluyor?”, “Kim bu ayrıcalıklı depremzede?” ve “İhtiyaç sahipleri çadır bulamazken, bu nasıl olur?” gibi eleştirel yorumlar yazdı.

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK, TWEETİNİ GERİ ALDI

Bölgede çadır olmadığı için ölümlerin yaşandığı iddiası üzerine Kızılay Başkanı Kerem Kınık, bir tweet attı. Attığı tweette; “ Deprem bölgesindeki vatandaşımıza hizmet etmek için bulunan Kızılay personeli ve gönüllülerimizin sahada konaklaması için kurulan çadırlar Defne ve Samandağı’na vatandaşlarımızın kullanımı için sevk edilmiştir” ifadelerini kullanan Kerem Kınık’a vatandaşlar tepki göstermeyi sürdürdü. Başkan Kınık, tepkilerin ardından tweetini sildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.