Deprem Bölgesi İçin Yardımlar Sürüyor! Bölgedeki İşçiler İçin Nakdi Destek!

Deprem Bölgesi İçin Yardımlar Sürüyor! Bölgedeki İşçiler İçin Nakdi Destek!
OHAL kapsamı iller için yeni karar alındı! Alınan yeni karar göre depremde hasar alan iş yerlerine kısa çalışma ödeneği verilecekti! Konuya dair kararname Resmî Gazete ’de yayımlandı! İşte detaylar...

Deprem sebebiyle 11 ilde OHAL ilan edilmiş oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölge halkının yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremden dolayı bölge halkı için pek çok alanda destekler sürüyor.

OHAL kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanına İlişkin Kararname resmî gazete yayımlanmış oldu. Kararnameye göre depremde hasar alan iş yerleri için kısa çalışma ödeneği verilecek.

ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VERİLECEK

Alınan yeni karara göre, depremde hasar alan iş yerleri için kısa çalışma ödeneği sağlanacak. Hasarı belgeleyen iş yerleri için de uygunluk tespitinin tamamlanmasına dair bir bekleme süresi olmayacak.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik alanına dair kararlar Resmi Gazete ’de yer alarak yayımlandı. Hatalı olan bilgi veya belge verdiği tespit edilenlerden ödemeler de faiziyle beraber tahsili yapılacaktır. OHAL ilanı yapılan illerde iş ile hizmet sözleşmeleri için de fesih işlemleri yapılmayacak.

İŞ İLE HİZMET SÖZLEŞMELERİNE DAİR

Bu kural çerçevesinde sözleşmenin sonlanması, iş yerinin kapanması ile ahlak kurallarına uymayan durumlar dışında da geçerliliğini koruyacaktır. Hükümlere aykırı olarak da iş sözleşmesini fesheden işveren de idari olarak para cezasının uygulanmasına karar verilmiş oldu.

İŞÇİLER İÇİN 133.44 LİRA NAKDİ YARDIM

Deprem bölgelerinde iş sözleşmesi olan işçiler için de 133.44 TL nakdi olarak ücret desteği sağlanacak. Bu destek yarımı ise şarta bağlı olacaktır. Sözleşmenin iş yerinin deprem sebebiyle kapanmasıyla feshinin olması gerekmektedir.

Yapılacak olan ücret desteği OHAL süresini geçemeyecek şekilde verilmesine karar verildi. Nakdi olarak ücret desteğinden yararlananların genel sağlık sigortasına alakalı primleri İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmasına karar verilmiş olundu.

Deprem bölgesi için pek çok kurum ve kuruluştan yardımlar sürüyor. Deprem bölgesi için adeta seferberlik ilan edilmiş oldu. Nakdi olarak yardım sağlanmasına karar verilmiş olundu. Bölge için ayni ve nakdi destekler devam edecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.