Deprem Uzmanı Naci Görür, Adana Depremine Dikkat Çekti! Faylar Sessiz Kaldı, Büyük Bir Depreme Sebep Olabilirler!

Deprem Uzmanı Naci Görür, Adana Depremine Dikkat Çekti! Faylar Sessiz Kaldı, Büyük Bir Depreme Sebep Olabilirler!
Kahramanmaraş merkezli depremden aylar önce yapmış olduğu açıklamalarda ı bölgeye işaret eden Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam meydana gelen Hatay depremlerinin ardından tedirgin eden yeni değerlendirmelerde bulundu. İşte deprem uzmanı Görür’ün son açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Gerek Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda gerek ise de katıldığı TV programlarında deprem tehlikesine ilişkin sık sık uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş bölgesine dikkat çekmiş ve o bölgede bir deprem beklediğini ifade etmişti. Nitekim Görür’ün öngörüleri 6 Şubat tarihinde gerçekleşti. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından vatandaşlar tarafından yakından takip edilen isimlerden birisi haline dönüşen Görür, dün akşam da yeni açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından o bölgede artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini belirtmiş olan Görür, dün akşam Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından güncel öngörülerini paylaştı. Görür’ün sözleri, depremden felaketinden ötürü tedirginlik yaşayan vatandaşları daha da tedirgin etti.

HATAY DEPREMİNİ ÖNGÖRMÜŞTÜ

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, yakın zaman içerisinde Hatay ve Adana illerinde de depremler beklediğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "Çevredeki faylarda belir bir stres transferi meydana gelebilir. Gerçekleşen bu depremlerin ardından Adana ve Hatay şehirlerinin daha hassas bir yapıya sahip olduklarını düşünüyorum.”

“SIRA ADANA VE KIBRIS’TA!”

Dün akşam Hatay ilinin Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından TV programlarına bağlanan ve çeşitli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Hatay ve Adana’da deprem meydana gelmesini beklediğini daha önce söylediğini hatırlattı. Bu kapsamda Hatay tahminin gerçekleştiğine dikkat çeken Görür, “Sırada Adana ve Kıbrıs var” diyerek vatandaşları endişelendirdi.

Fayların uzun süredir sessiz olduklarına dikkat çeken Görür, bu alanlarda büyük depremlerin meydana gelebileceğini belirtti. Ayrıca Görür, Bingöl ile Karlıova arasında bulunan fay hattı konusunda da endişeli olduklarını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.