Bursa’dan Sonra Van ve Niğde’de Görülen Mercek Bulutu Şaşkınlık Yarattı!

Bursa’dan Sonra Van ve Niğde’de Görülen Mercek Bulutu Şaşkınlık Yarattı!
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ruhsal olarak etkileri sürüyor. Van ve Niğde’de ortaya çıkan Mercek bulutunun ne olduğu vatandaşlar tarafından merak edilmekte. Birçok vatandaş bu olayları kötüye yorumlamakta! İşte detaylar...

Tüm ülkeyi acıya boğan depremlerden sonra, insanların ruhsal olarak sorunları ortaya çıkabiliyor. Birçok vatandaş artık daha hassas, daha alıngan ve bu süreçte psikolojik olarak yıpranmaya neden oldu.

Sık olarak denk gelinmeyen doğa olayları için de vatandaşlarda kötüye dair yorumlar gelmekte. Van ve Niğde illerinde ortaya çıkan mercek bulutunun ne olduğu merak edilmekte. İşte Mercek bulutunun detayları!

VATANDAŞLAR, DEPREME YORUMLADI

Herkesin şaşkınlık içinde izlediği mercek bulutu Bursa’dan sonra şimdi de Van ve Niğde’de ortaya çıktı. Birçok vatandaş telefonlarıyla bu görüntüyü kayıt altına aldı. Görenler de endişeye neden oldu. Güneş tutulması sonrasında depremin yaşanacağı halk arasında yaygın olan bir inanışken, bur tarz doğa olayları da vatandaşlar için iyiden iyiye bir tedirginlik kaynağı olmaktadır.

VAN’DA 45 DAKİKA KADAR BOZULMADAN KALAN MERCEK BULUTU, VATANDAŞLAR TARAFINDAN KAYIT ALTINA ALINDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de, mercek bulutları engebelerden kaynaklı olan rüzgar dalgalanmalarının sonrasında meydana gelir ve engebenin kuytu kısmında aşağıya doğru hareketli türbülansın olduğunu göstermektedir. Mercek bulutları, dalga şeklinde hava akımının sıcaklığının en az olduğu tepe kısımlarında meydana gelir.

Sosyal medya üzerinden yapılan görüntü paylaşımlarda, gelen yorumların büyük bir kısmında ise mercek bulutlarının deprem habercisi olduğu söylendi. Van’ın Gürpınar, Gevaş ve Edremit ilçelerinde meydana gelen ve yaklaşık olarak 45 dakika bozulmadan kalan mercek bulutu görenlerin ilgisini çekmiş oldu. Mercek bulutlarını kaydeden vatandaşlar, ilgili görüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaştı.

NİĞDE’NİN KÖYLERİNDE GÖRÜLDÜ

Mercek bulutu, Bursa ile Van illerinden sonra da Niğde’nin Çiftlik ve Altunhisar ilçeleri ile Karakapı, Divarlı yerleri ile Kayırlı köyü etrafından görülmüş oldu. Mercek bulutu görenleri hayrete düşürürken, vatandaşlar tarafından da kayıt altına alındı. Cep telefonları ile ayıt altına alan insanlar daha sonrasında ise bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.