Mersin’de Denizin Çekilmesi Paniğe Neden Oldu! Uzman İsim Deniz Çekilmesinin Nedeni Açıkladı!

Mersin’de Denizin Çekilmesi Paniğe Neden Oldu! Uzman İsim Deniz Çekilmesinin Nedeni Açıkladı!
Yaşanan peş peşe depremlerden sonra deniz çekilmesi gündeme gelen konulardan oldu. Deniz çekilmesinin ne olduğu belirtisinin nasıl olduğu konuları merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar, deniz çekilmesine dair merak edilenleri araştırmakta. işte detaylar...

Deniz çekilmesi, yaşanan doğal afetlerden sonra gündemdeki yerini aldı. En son Hatay’da yaşanan depremlerden sonra, denizde çekilme olup olmayacağı, bunun ne anlama geldiği konuları kafa karıştırmaya başladı.

Yaşanılan depremlerden sonra, vatandaşlar denizlerde çekilme olup olmayacağını merak ediyor. Eğer olası bir çekilme halinde ise alınacak tedbirler de araştırılmakta.

KUZEY RÜZGARLARI ETKİLİ OLDU

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, hafta içinden itibaren bu zamana kadar devam eden denizin suyundaki çekilmenin sert poyraz ve gelgitten kaynaklı basınçtan meydana geldiğini açıkladı. Bu durumun hemen hemen her sene şubat ve mart ayı içerisinde tekrarlandığını da sözlerine ekleyen Yaşar, Poyraz başta olmak üzere biraz gelgit ile biraz da yüksek olan basınç sebebiyle ama asıl nedenin kuzey rüzgarlar olduğunu açıkladı.

NORMAL BİR DURUM, AÇIKLAMASI GELDİ

Açıklanan bilgilere bakıldığında ise, denizde çekilmenin her sene aynı aylar içerisinde meydana gelen gayet olağan bir durum olduğu ortaya çıkmaktadır. Lodos dönemlerinde ise bu durumun tam tersi olacak şekilde sular 60 santimetreye kadar yükselerek Mavişehir ve İkinci Kordon’u su basmasına sebep olduğu öğrenildi.

VATANDAŞLAR ENDİŞELENDİ

Yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar birçok doğa olayı karşısında tedirgin olmaya başladı. Bunlardan biri de denizde yaşanılan suların çekilme olayı. Uzman isimden açıklanan bilgilere bakıldığında ise bu durumun her sene aynı aylar içerinde meydana gelen normal bir durum olduğu ortaya çıkmaktadır.

Vatandaşlar, bu olay için herhangi bir endişe taşımamalıdır. Normal seyrinde gerçekleşen bu doğa olayı için herhangi bir panik durumu söz konusu olmamalıdır. Deniz çekilmesi, normal olan bir doğa olayıdır.

Son olarak da Mersin’de görülmüş olan deniz çekilmesi bir çok vatandaş da soru işareti olurken, uzmandan gelen açıklama sonrasında konu açıklığa kavuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.