Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinden duyurdu: TOKİ konut taksitleri ve İŞKUR TYP ile ilgili karar verildi! Son gün…

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinden duyurdu: TOKİ konut taksitleri ve İŞKUR TYP ile ilgili karar verildi! Son gün…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde yer alan vatandaşları ilgilendiren iki önemli konuya ilişkin bilgi verdi. İşte son dakika açıklaması…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ile sarsılan 11 il için kararlar alınmaya devam ediyor. Deprem bölgesi olarak ilan edilen ve üç ay boyunca olağanüstü hal (OHAL) ile yönetilecek olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep için yeni kararları duyuran isim, bu kez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Geçtiğimiz hafta deprem bölgelerini ziyaret etmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez bölgeye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile geldi. Dün yaşanan deprem ile bir kez daha sarsılmış olan Hatay’dan konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan konutların taksit ödemesi ve Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR) tarafından yürütülen Toplum Yararına Programlar (TYP) vardı.

TOKİ KONUT TAKSİTLERİ ERTELENDİ

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların aldığı TOKİ konutları için taksitlerin ertelendiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ertelenme süresine ilişkin bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Deprem bölgesindeki şehirlerde TOKİ konutlarının taksit ödemeleri 3 ay ertelendi. Yeni konutlar 4 katı geçmeyecek. Deprem haberini alır almaz, bölgede yürütülecek çalışmalar için hazineden 100 milyar liralık bütçeyi tahsis ettik. Depremde zarar gören her haneye 10'ar bin TL yardım yapıyoruz. Yıkık, yıkılacak, ağır ve orta hasarlı binalarda oturanlara 15'er bin TL taşınma ve 2 bin ile 5 bin lira arasında kira yardımında bulunuyoruz. Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 100 bin lira nakdi destek sağlıyoruz.”

İŞKUR TYP PROGRAMI DEVREYE ALINDI

Depremin oluşturduğu ekonomik etkileri silmek ve oluşabilecek olan işsizliğin önüne geçmek adına İŞKUR TYP’lerin devreye alındığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda bölgedeki esnaf, işyeri sahibi ve çiftçi için de önemli haberler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeler bulunuyordu:

“Depremin ülke genelindeki ekonomik faaliyetlere olumsuz etkisini önlemek amacıyla 250 milyarlık Kredi Garanti Fonu paketini 350 milyar liraya yükselttik. İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 20 bin vatandaşımızın hızla istihdamını temin ediyoruz. 20 milyar liralık deprem bölgesi işletme ve yatırım destek paketi hazırladık. Depremde zarar gören çiftçilerimize, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'den kullandıkları Hazine destekli kredilerini 1 yıl tehir etme imkanı getirdik.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.