Halk Tarafından ‘Deprem Bulutu’ Adı Verilen Bulutlar Nedir? Deprem Öncesi Bir Haberci Olup Olmadıkları Merak Ediliyor!

Halk Tarafından ‘Deprem Bulutu’ Adı Verilen Bulutlar Nedir? Deprem Öncesi Bir Haberci Olup Olmadıkları Merak Ediliyor!
Deprem öncesine gökyüzünde alışagelmişin dışında meydana gelen bulutların olduğu iddiası doğru mu? Vatandaşlar tarafından ‘deprem bulutu’ olarak anılan bu bulutların deprem öncesinde ne kadar haber verici olduğu merak edilmekte. İşte detaylar...

Deprem bulutu, alışılanın dışında gökyüzünde meydana gelen ve halk tarafından deprem habercisi olarak anılan bulutlardır. Son zamanlarda yaşanan depremlerden sonra, deprem bulutunun ne kadar doğru olduğu tartışma konusu oldu.

Deprem bulutu olduğu iddia edilen gökyüzünde sıra dışı olan şekiller için de pek çok fotoğraf paylaşıldı. Halkın bu bulutların deprem habercisi olduğuna dair inançları olabiliyor.

BİRÇOK FOTĞRAF PAYLAŞILDI

Dünyanın herhangi bir yerinde görülen depremlerden sonra özellikle sosyal medyada ortaya çıkan ‘deprem bulutu’ olduğu iddia edilen pek çok fotoğraf yer aldı. Birçok kullanıcı deprem bulutu adı altında gök yüzünde meydana gelen fotoğrafları paylaşmakta. Bunların gerçek mi sadece öne atılmış bir iddia mı olduğu ise merak edilen konular arasında yer aldı.

Deprem bulutlarının ilginç ve tuhaf şekiller alıp, gelecek depreme dair bir haberci olup olmadığı araştırılıyor. İlk olarak şunu belirtmek gerekir ki, deprem bulutlarına dair kesin bir veri yoktur. Bilim bu konuyu henüz tartışmakta.

HİNTLİ BİLGİN KİTABINDA AÇIKLADI

Bununla birlikte ise, deprem bulutları kavramı eski zamanlarda bahsi geçen konular arasında yer almakta. Hintli bilgin ve astronom olan Brihat Samhita’nın (505-587) Varahamira adı verilen eserindeki bahsi geçen tutulmalar, mevsimler, gezegen hareketlerinin de yanı sıra bulut oluşumu için de birtakım atıflar bulunmakta.

ARAŞTRIMAYA KONU OLDU

Şimdi günümüzde ise kimi bilim insanları, depremle bulutlar arasında doğrudan bir şekilde ilişki olduğunu ve bulutların incelemelerini yaparak önceden tahmin edilebileceğini ortaya atmaktadırlar. Research Gate’de 2006 senesinde yayınlanan bir araştırma da ise şunlar yer almaktadır; bulutların depremin öncesinde meydana gelen enerjiden kaynaklı bulutların iyonlaşmasına sebep olduğunu ve bu etki ile bir bulutun, diğer bulutlarla bir araya gelemediği için ortaya halk tarafından ‘deprem bulutu’ adı verilen ilginç şekillere sahip olan bulutların meydana geldiğini öne sürmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.