Güney Kore 6G Teknoloji İçin Düğmeye Bastı! Çok Yakında Hologram Telefon Görüşmeleri Hayata Geçebilir!

Güney Kore 6G Teknoloji İçin Düğmeye Bastı! Çok Yakında Hologram Telefon Görüşmeleri Hayata Geçebilir!
Geçen sene 5G üstüne alınan patentlerin belli bir oranını elinde bulunduran Güney Kore’den yeni bir adım! Güney Kore, 6G teknolojisi için çalışmalara başladı! 6G’nin zaman geleceği merak edilmekte! İşte detaylar...

  Geçen yaz ayları içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gelen bilgiye göre, uzun süredir beklenen altyapı çalışmalarının büyük bir oranda tamamlandığı öğrenildi. Hatta bu bilgiden sonra İstanbul Havalimanı pilot bölge ilan edildi ve 5G hizmet verilmeye başlanmıştı.

Daha sonrasında ise 5G ihalesine 2023 yılına çıkılacağı söylendi. Ancak kimi Asya ülkeleri daha şimdiden bir sonraki nesle odaklanmış bir konumda. Peki tüm dünyada 6G ne zaman gelecek?

2028 YILI İŞARET EDİLDİ

Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakanlığından dün akşam saatlerinden bir açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre, dünya standartlarında bir teknoloji ile gelişmiş yazılım tabanlı mobil ağlar kullanımı yapılarak, ayrıca var olan altyapı güçlendirmesi yapılarak 2028 senesinde 6G ağına geçileceği öğrenildi.

DEVLET TEŞVİKLERİ SÜRÜYOR

Bu süreç içerisinde de devlet yerel olan şirketlerin 6G ağı için ihtiyacı olan malzeme, bileşen ve ekipmanı geliştirmesi adına da teşvik sağlayacak. Bunun yanı sıra bu yeni ağ ve süreci desteklemek adına da tedarik zincirini güçlendirmeyi planlarının arasına aldı. Mesela, halihazırda 6G fizibilite çalışmaları adına 500 milyon dolara yakın bir bütçeye sahip olan proje çalışmalarına devam ediliyor.

SANAL GERÇEKLİK

Şu an için Asya kıtasının en büyük 4.ekonomisine sahip olan Güney Kore, 2022 senesinde alınan 5G patentlerinin %25.9’una sahiptir. 6G pazarı için erkenden ve de mümkünse ilk olarak giriş yapmayı düşünerek bu oranı %30’un üzerine çıkarmayı düşünüyor. Bu sayede de önümüzdeki 15-20 senede mobil teknolojiler ve iletişim pazarındaki pastadan daha büyük bir pay sahibi olmayı planlamakta.

Ülkemizde ise bu senenin ilk çeyreğinde 5G altyapı için ihaleye çıkılacak. Ancak yazılım geliştirme çalışmaları uzun bir süredir devam etmekte. Bu alanda ise Türk Telekom’un Ericsson Türkiye ile çalıştığını görmekteyiz. Ericsson Çin Teknoloji Bölümü Genel Müdür Yardımcısı olan Zhang Yonhtao ise beklenilmeyen bir açıklamada bulundu. Filmlerde görülen hologram telefon görüşmelerinin de bu sayede hayatımızda olacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.