Hayvancılıkla Geçinen Vatandaşlar İçin Destek Kampanyası! Bakanlık, Ayni Olarak Verilecek Desteğin Detaylarını Açıkladı!

Hayvancılıkla Geçinen Vatandaşlar İçin Destek Kampanyası! Bakanlık, Ayni Olarak Verilecek Desteğin Detaylarını Açıkladı!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaralar sarılmaya devam ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, depremden etkilenen 11 şehirdeki çiftçiler için destek kararı alındığını açıkladı! Çiftçilerin zararları karşılanacak! İşte detaylar...

Güneydoğuda meydana gelen depremler sonrasında tüm ülke acıya boğuldu. Bölgede birçok insan vefat ederken kimisi de enkaz altından hayata tutunmayı başardı. Yaşanılan acı olay, birçok alanda ise hasar meydana getirdi.

Bölgedeki çiftçiler yaşanan depremlerden sonra ciddi anlamda zor durumda kaldı. Bakanlıktan gelen son açıklamaya göre de bölgedeki çiftçilerin mağduriyetleri giderilecek. Bakan Vahit Kirişçi açıklama yaptı.

BAKAN KİRİŞÇİ, ÇİFÇİYE DESTEĞİ SÜRDÜRDÜ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, depremden etkilenmiş olan 11 şehirde hayvancılık yapan çiftçilere yönelik yeni bir karar alındığını açıkladı. Yeni karar göre çiftçilerin zararının ayni olarak karşılanmasına karar verilmiş olundu. Bakan Vahit Kirişçi, eli öpülesi olan çiftçilerin her zaman yanından olduklarını, bundan sonra da aynı şekilde her zaman yanından olmaya devam edeceklerini söyledi. Konuya dair sosyal medyadan açıklama yaptı.

TELEF OLAN HAYVAN ADEDİNCE YARDIM

Sosyal medyadan gelen açıklama göre, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin telef olmuş olan hayvanlarının sayısı kadar, büyükbaş ve küçükbaş hayvan tedariği yapılacak. Aynı şekilde kanatlı hayvan yetiştiricilerinin de telef olan hayvanlarının sayısı kadar kanatlı hayvan, arıcıların zarar görmüş olan kovanlarının adedi kadar da arılı kovan Bakanlık tarafınca bedelsiz olarak verileceği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADAN DETAYLARI AÇIKLADI

Bunun yanı sıra depremden etkilenen 11 şehirde de 2 bin arıcının 1 milyon 483 bin kovanı için de acil şeker ihtiyacı da karşılanacağı söylendi. Bakan Vahit Kirişçi, konuya dair bilgilendirici mesajı sosyal medya hesabından paylaşarak halka duyurdu.

Deprem sonrasında, bölge halkının yaraları dört bir koldan sarılmaya devam ediliyor. Şimdi de Tarım ve Ormancılık Bakanlığı’ndan gelen habere göre bölge de hayvancılıklar geçimini sağlayan çiftçilerin, mağduriyetlerinin giderilmesi hedefleniyor. Çiftçilerin hayvan adedince aynı şekilde bakanlık tarafından hayvan temini sağlanacak. Hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanların temini sağlanacak.

Bunların yanı sıra, arıcılık ve kanatlı hayvan için de aynı şekilde ayni olarak destek sürecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.