Yüklü Gelen Elektrik Faturanızda Buzdolabınız Doğrudan Etkili Olabilir! Bu Yöntemlerle Maliyeti Düşürmek Mümkün!

Yüklü Gelen Elektrik Faturanızda Buzdolabınız Doğrudan Etkili Olabilir! Bu Yöntemlerle Maliyeti Düşürmek Mümkün!
Yüksek gelen elektrik faturanız için buzdolabı kullanımınızı değiştirin! Evde buzdolabının yanlış kullanımı, faturanıza yansıyor olabilir. Dikkat edilecek olan kurallar sonrasında siz de elektrik faturanızı düşürebilirsiniz! İşte tasarruf yolları! İşte detaylar...

Tasarruflu biri olduğunu halde elektrik faturanız oldukça yüksek geliyor olabilir. Eğer buzdolabı kullanımına dikkat etmezseniz, daha yüklü faturalara ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Evde kendinizin alacağı birkaç önlemle siz de elektrik faturanızın düşük gelmesine yardımcı olabilirsiniz. Buzdolabı kullanımına dikkat ederek, yüksek gelen elektrik faturasından kurtulun.

DONDURUCU BÖLÜMÜNÜN YERİNE DİKKAT EDİN

Eğer siz de enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız, mutlaka dondurucu bölümünün yerine dikkat. Dondurucu bölümü üst tarafta olmalı. Dondurucu bölümü altta olan buzdolapları, daha çok enerji tüketimi yapmakta.

Dondurucu bölümü üstte olan buzdolapları, altta olan modellere göre %10 ile %25 arasında daha az enerji tüketimi yapıyor.

DERECESİNİ ÇOK SOĞUK YAPMAYIN

İnsanların bük bir çoğunluğu, buzdolabı için dereceyi ayarlarken 0 ile 5 derece arasını tercih etmekte. Fakat Alman Enerji Ajansı’na göre de, genellikle 7 derecelik bir sıcaklık önerisi vardır.

İki derecelik bir soğuma da bile elektrik tüketimini ortalama olarak %10 oranında artış yapar. Bu durumda da elektrik faturanız yüksek gelebilir. Bunun yanı sıra iç duvarlarda zaten bir buz tabakası oluşumu varsa, buzdolabının buzunu hemen çözün. Çünkü bu durumda da enerji tüketimine sebep olmaktadır.

ESKİ BUZDOLABINA DİKKAT

Eğer buzdolabınızı uzu yıllar kullanıyorsanız, enerji, tüketimi de artacaktır. Yeni buzdolabında güç tüketimi %40’a kadar azaltma imkânınız vardır. Şüphesiz, satın almak epeyce pahalı fakat performansını daha verimli ve enerji etkisi daha optimize bir şekilde olacaktır.

BUZDOLABININ YANINA FIRIN KOYMAYIN

Enerji tasarrufu için buzdolabının konumu çok önemlidir. Eğer çok fazla güneş alan bir yerdeyse, fırın ya da sobanın yakınındaysa da enerji tüketimi artacaktır. Buzdolabı daha çok çalışacaktır. Maliyetten azaltma yapmak adına, serin ve gölgeli bir alana koymak önemli adım olacaktır.

Bunların yanı sıra, buzdolapları ile duvar arasında da 10 cm kadar mesafe bulunmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.