Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Deprem Bölgesinde TOKİ Taksitleri Belli Bir Süre Ertelendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Deprem Bölgesinde TOKİ Taksitleri Belli Bir Süre Ertelendi!
Deprem bölgesindeki TOKİ taksitleri ertelendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da konuya dair açıklama yaptı. Yapılan açıklamalar sonrasında deprem bölgesi için TOKİ taksitlerinin 3 ay ertelendiği öğrenildi! İşte detaylar...

Tüm ülkeyi acıya boğan depremlerden sonra, yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Başkanı Devlet Bahçeli, depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’a gittiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli, depremlerden sonra Hatay’a gitti. AFAD Koordinasyon Merkezi’nde konuya dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında TOKİ taksitlerinin ertelendiğini söyledi.

TOKİ ARTIK 4 KATI GEÇMEYEN BİNALAR YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı; Depremin yaşandığı yerlerdeki illerde TOKİ konutlarının taksit ödemeleri 3 ay kadar ertelendi. Yeni yapılacak konutlar 4 katı geçmeyecek şekilde olacak. Deprem olduğun öğrenir öğrenmez, bölgede yapılacak çalışmalar için hazineden 100 milyar TL bütçe tahsis edildi.

Depremde zarar gören her ev için 10’ar bin lira yardım yapmaktayız. Yıkıklar, yıkılacak, ağır ile orta hasarlı yapılarda oturanlara da 15’er bin lira ve 2 bin 5 bin TL arasında bir kira yardımı yapacağız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları için de acil gereksinimlerin karşılanması adına 100 bin TL nakdi destek vereceğiz.

İŞKUR PORGRAMININ DETAYLARI

Depremin tüm ülke için ekonomik faaliyetlere olumsuz olan etkisinin gidermek için de 250 milyarlık Kredi Garanti Fonu paketini 350 milyar TL olarak yükselttik. İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 20 bin kadar vatandaşımızın da hızlı bir şekilde istihdamını sağlayacağız.

20 milyar TL’lik derem bölgesi işletme ile yatırım destek paketi de hazırlamış bulunmaktayız. Depremde zarar görmüş olan çiftçilerimiz için de Ziraat bankası ve Tarım Kredi’den kullandıkları Hazine destekli kredilerinin 1 sene kadar geciktirme hakkı tanıyoruz, dedi.

YENİ KARARLAR ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölge halkının yaraları sarılmaya devam ediliyor. Birçok alan yaşanan değişim, alınan yeni kararlar kapsamında bölge halkı için kolaylaştırıcı adımlar atılmaya devam ediliyor. Eğitimden, sağlığa, ziraattan hayvancılığa kadar bir dizi değişim devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.