Deprem Felaketleri Adeta Takip Etti! Depreme Önce İstanbul'da Sonra Gaziantep'te Yakalandı! Çatlak Dolu Eve Oturulabilir Raporu Verildi!

Deprem Felaketleri Adeta Takip Etti! Depreme Önce İstanbul'da Sonra Gaziantep'te Yakalandı! Çatlak Dolu Eve Oturulabilir Raporu Verildi!
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen ayrıca aynı gün içerisinde Nurdağı ilçesinde de bir deprem ile karşı karşıya kalan Gaziantep şehri, ağır hasarlar aldı. Depreme Gaziantep’te yakalanan ve deprem ile kötü hatıraları bulunan 2 çocuk annesi genç kadın, herkesi kahreden açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…

11 ili etkileyen deprem felaketine Gaziantep ilinde yakalanan iki çocuk annesi Gülhan Doğan, korku dolu anlar yaşadı. Normalde İstanbul’da yaşayan ancak şubat ayının ilk haftasında Gaziantep ilinde yaşayan ailesini ziyarete gittiğini belirten Doğan, felaketin hemen ardından İstanbul Bahçelievler’de bulunan evine geri döndü.

2021 yılında Düzce’de meydana gelen depremden ötürü evinde çatlaklar olduğunu belirten Doğan, 2022 yılında yaşanan depremde de çatlakların büyüdüğünü ifade etti. Şu anda da Gaziantep’te yakalandığı deprem felaketinden ötürü endişe içerisinde olduğunu ifade eden genç kadın, duruma ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE “OTURULABİLİR” YANITI VERDİ!

6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük depreme Gaziantep ilinde bulunan ailesinin yanında yakalandığını ifade eden Gamze Doğan, depremin hemen ardından İstanbul Bahçelievler’de bulunan evine geri döndü. Ancak kendi evinde de daha önceki depremlerden ötürü çatlaklar olduğunu ve son deprem felaketinden ötürü bu durumun kendisini daha da tedirgin ettiğini ifade eden Doğan, belediyenin daha önceden inceleme yaptığını ve “oturulabilir” raporu düzenlediğini belirtti. Şimdi ise korkusunun daha da artığına dikkat çeken Doğan, evinin İstanbul depreminde yıkılabileceğini düşündüğünü ifade etti.

BELEDİYE YANIT VERDİ!

Belediye ekiplerinin teknik cihaz olmadan elleri ile kontrol yaptıklarını ve sonrasında da çatlak dolu evi için “oturulabilir” raporu düzenlediklerini belirten Doğan’ın açıklamaları herkesi şaşırttı. Bu açıklamalar üzerine Bahçelievler Belediyesi’nin yetkililerine ulaşan DHA ekibi, şu açıklamaları gündeme taşıdı: “Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi Mlkara Sokak No: 8’de oturan bina sakinlerinin belediyemize yapmış oldukları şifai talebe istinaden ilgili personelimiz söz konusu adres gitmiş ve binada inceleme yapmıştır. Kendilerinin bina sakinleri olarak en kısa zaman içerisinde kentsel dönüşüm toplantısı yapacaklarını ifade etmeleri üzerine gözleme dayalı olan yapılan incelemenin zaten herhangi bir bilimsel gerçeğe ve de resmiyete dayanmadığı söylenmiştir. Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olan lisanslı firmalara binanın sağlamlığı konusunda karot numunelerinin alınması amacı ile kendilerine şifai olarak ifade edilmiştir. Bina sakinlerinin tümüne de bu konu ile ilgili resmi tebligat iletilmiştir. Bahçelievler Belediyesi olarak sürecin takipçisi olacağımızı duyururuz.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.