Bu Gıdalar Saç Dökülmesini Durduruyor! İşte Gür Saçların Sırrını Oluşturan O Mucize Gıdalar!

Bu Gıdalar Saç Dökülmesini Durduruyor! İşte Gür Saçların Sırrını Oluşturan O Mucize Gıdalar!
Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesi ciddi bir sorundur. Kişilerin saçları farklı yaşlarda ve farklı nedenlerden dolayı dökülebilir. Saç bakım rutinleri arasında ekleyebileceğiniz bu yöntemlerle saçların sağlıklı ve gür olmasını sağlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Saç dökülmeleri, saçların cansız ve bakımsız görünmesi hem kadınları hem de erkekleri rahatsız eden sorunlar arasında yer almaktadır. Saç sorunları kadınlar kadar olmasa da erkeklerde de bulunmaktadır. Saç dökülmeleri farklı yaşlarda meydana gelebildiği gibi farklı nedenlerden dolayı da meydana gelebilmektedir.

Saç dökülmeleri genetik faktörlerden kaynaklanabilir. Aynı zamanda, yanlış bir beslenme düzenine sahip olunmasın da saçların dökülmesine neden olabilmektedir. Özellikle kadınlarda meydana gelen saç dökülmelerinin nedeni arasında boya ve diğer kuaför işlemleri de yer almaktadır. Saçlara kimyasal içerikli ürünlerin uygulanması ve sıklıkla yüksek sıcaklığa maruz bırakılması, saçların sağlığını ve canlılığını kaybetmesine neden olabilmektedir.

YOĞURT TÜKETİMİNE ÖNEM VERİN

Genel olarak günde ortalama 80 ile 100 tel saçın dökülmesi normal olarak kabul edilmektedir. Ancak, bu sayının üzerinden bir saç dökülmesi var ise, kişilerde saç dökülmesi sorunun olduğu anlaşılmaktadır. E vitamini bakımından oldukça zengin olan yoğurt, saç sağlığı açısından oldukça etkilidir. Kalsiyum kaynağı olan yoğurdun günlük olarak bir kase tüketilmesi ile saçların güçlenmesi ve daha hızlı bir şekilde uzamasına katkı sağlanabilir.

YUMURTA İLE SAÇ KÖKLERİNİ BESLEYİN

Özellikle B12 vitamini bakımından tam bir doğal kaynak olan yumurta, saç köklerinin beslenmesini sağlamaktadır. Yumurta içerisinde bulunan yüksek orandaki kobalt, saçların hızlı uzamasını destekler. Her sabah bir adet haşlanmış yumurta tüketerek, saç ve saç derisi için gerekli olan ihtiyaç karşılanabilir.

YENİ SAÇLAR İÇİN CEVİZ TÜKETİN

Cevizin içerisinde yer alan Omega 6 yağ asitleri, protein, çinko ve demir saç köklerinin uyarılmasını sağlar. Yeni saç oluşumlarını destekleyen cevizin düzenli bir şekilde tüketilmesi, sağlıklı saçlara sahip olunmasına destek olmaktadır.

DEMİR EKSİKLİĞİ SAÇLARI ETKİLER

Vücuttaki demir oranın eksik olması, saç yapısı üzerinden direkt olarak etkiye sahiptir. Düzenli olarak ıspanak tüketmek, demir eksikliğinin giderilmesini, demir eksikliği nedeni ile saç hücrelerine yeteri kadar oksijenin taşınamamasını engellemektedir. Saç dökülmelerinin engellenmesi için düzenli sağlık programında ıspanak mutlaka yer almalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.