Lavabo Tıkanıklığı İçin En Kolay Çözüm! Her Evde Bulunan Tuzla Bu Sorunun Üstesinden Gelmek Çok Kolay!

Lavabo Tıkanıklığı İçin En Kolay Çözüm! Her Evde Bulunan Tuzla Bu Sorunun Üstesinden Gelmek Çok Kolay!
Lavabo giderine dökülen bir kaşık tuz oldukça etkili bir yöntemdir. Hatta bu yöntem temizlik ustalarına göre, tesisatçıya bile gitmeye gerek kalmayacak kadar etkili. İşte lavaboya bir kaşık tuz dökmenin yararları! İşte detaylar...

Lavabo giderleri, kötü olan kokuları ve tıkanması nedeniyle hem mutfağı hem de banyo için oldukça kötü bir durum. Yemekten kalan artıklar, yağlar, saç ile kir gibi kalıntıları da oldukça kolay bir şekilde tıkanmaya neden oluyor.

Temizlik ustalarına göre bu yöntem lavaboyu açmak için oldukça etkili. Lavabo içine dökülecek bir kaşık tuz, tesisatçıya bile gerek bırakmayacak kadar etkili bir yol. İşte bir kaşık tuzun sırrı!

TUZ İLE KURTULMAK MÜMKÜN

Lavabo giderinin tıkanmasıyla hijyenik sorunlar ortaya çıkar. Uzun zaman gitmeyen su birtakım sorunlara neden olur. İstatistiklere göre de insanların %9’u bu sorunlar karşılaşmakta. Ev sahiplerinin %15’i yedekli giderlerin tamir için sorunla karşılaşıyor. Fakat bütün bu sorunların her evde bulunan tuz ile çözülmesi mümkün.

DÜZENLİ BAKIMDA KULLANILMALI

Her evde bulunan tuz, bu sorunlar için oldukça etkili yöntemdir. Tuz ile boruların tıkanıklığı giderilir. Tuz gresi ile yağı çözmek için kullanılır. Düzenli tesisat bakımının bir parçası olarak da, gelecekte borularla alakalı olarak sorunların önüne geçmek adına kullanımı yapılır. Bunun yanı sıra kanalizasyon sinekleri, bol yiyecek olan nemli yerlerde yaşarlar, tuz, drenaj sineklerini bu anlamda caydıracaktır.

GELECEK SORUNLARI ÖNLEYİN

Eğer sizin de giderinizde tıkanıklık varsa, giderinize dökülecek olan yarım bardak kadar su, sonrasında bir bardak beyaz sirke ve kabartma tozu bu sorununuzu çözecektir. Sert su, temiz olması zor bir birikim yapar. Bu birikimi bir muslukta görebilme şansınız vardır. Sonuç olarak pipolarınız için zararlıdır çünkü onları yıkama imkânınız yoktur.

Bu noktadaki çözüm ise giderinize biraz tuz koymak olacaktır. Koyulan tuz gece boyunca orada kalmasına müsaade edin. Bu sayede mutfak ile banyo lavabolarınızın ömrünü uzatmış olursunuz. Gelecek yıllardaki sorunların önüne geçilmiş olur. Bu da size madden ve manen bir rahatlık ve kolaylık sağlayacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.