Bakan, Evim Yuvan Olsun Kampanyası’nın Detaylarını Açıkladı! Depremzedeler İçin Yeni Barınma İmkânı!

Bakan, Evim Yuvan Olsun Kampanyası’nın Detaylarını Açıkladı! Depremzedeler İçin Yeni Barınma İmkânı!
Depremden sonra gündeme gelen Evim Yuvan Olsun Kampanyası’nın detayları merak edilmekte. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, merak edilen konunun detaylarını açıkladı! İşte Evim Yuvan Olsun detayları!

  Yaşanılan depremlerden sonra barınma konusu oldukça gündeme geldi. Evim Yuvan Olsun kampanyası ise bu konuda güvenilir bir çözüm olarak devreye alındı. Peki bu kampanyanın detayları nelerdir?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, merak edilen konuya dair bilgiler verdi. Merak içinde bekleyen vatandaş Bakan Varank’ın açıklamasını ilgi içerisinde takip etti.

KULLANILMAYAN YAZLIK EVLER İÇİN TALEP

Bakan Mustafa Varank sözlerinde şunlara değindi; İlk günden bu yanan devletimi tüm imkanlarıyla sahada yer alıyor. Devlet millet el ele bu mücadeleyi verirken, bu şekilde bir organizasyon gündeme gelmiş oldu. Kimi vatandaşlarımızdan, yılda 15 gün kullandığı ev, kullanılmayan yazlık, bağ evim var ama kullanmıyorum, bu evler için depremzedelere yönelik neler yapabiliriz, diyerek talep geldi. Bizde bu projeyi gündeme aldık. Eviniz ücretsiz şekilde veya cüzi bir kira ile vermek isteyenlerle depremzedeleri buluşturmuş olacağız, dedi.

UYGUN KİRA FİYATLARIYLA DEPREMZEDELERE VERİLECEK

Bu kapsamda eviniz bedelsiz olarak en az 3 ay kadar vermek isteyen veya 1 sene süreyle kiraya vermek isteyen vatandaşlarımızla oluşturmuş olduğumuz platformdan giriş yaparak evlerinin özelliklerini paylaşıyorlar.

Bakan Varank; 3 büyük emlak listeleme platformu bu noktada paydaşımız. Onların sistemlerinden bu bilgiler AFAD’a ulaşıyor. Biz de bu bilgileri kaymakamlara veriyoruz. Onlarda yardımda bulunmak isteyenlerle sözleşme imzalıyor. Bu sözleşme sonrasında yerelde bu evler kullandırılmaya açılacak. Eve girildiğinde, su, doğal gaz, elektrik faturalarını kimin ödeyeceği gündeme geliyor. Sözleşmeler kaymakamlıklarla olacağı için bu hayırseverlerin bu muhatabı da kaymakamlıklar olacaktır.

EN AZ 1 YIL SÖZLEŞME

Belki herkes, ev veremez ama AFAD üstünden maddi yardım yapılabilir. Bu anlamdaki destekler, depremzedelerin kiraları için kullanılacak. Evindeki olacak zarar için tedbir soran vatandaşta var. Türkiye Sigorta paydaşımız olarak, evde meydana gelebilecek hasarla ilgili sigortayı üstlenecek. Uygun bir kira ile evlerini vereceklerin en az 1 sene süreyle sözleşmeyi imzalamalarını bekliyoruz, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.