Dünyayı Kışkırtan O Hamle: Kuzey Kore Uzun Menzilli Balistik Füze Denemelerini Başlattı!

Dünyayı Kışkırtan O Hamle: Kuzey Kore Uzun Menzilli Balistik Füze Denemelerini Başlattı!
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, son dakika haberini dünyayla paylaştı. Kuzey Kore’nin uzun menzilli balistik füze fırlattığını gözlemlendiğini ve füzenin Japonya’ya düştüğünü bildirdi. İşte ayrıntılar…

Güney Kore Genelkurmay Başkanları, Pyongyang'ın ABD ve Güney Kore'nin planlanan askeri tatbikatlara devam etmesi halinde "benzeri görülmemiş güçlü tepkiler" vereceği konusunda uyarmasından bir gün sonra, Kuzey Kore'nin Cumartesi öğleden sonra uzun menzilli olduğu varsayılan bir balistik füze fırlattığını söyledi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, füzenin kuzeydeki ana ada Hokkaido'nun batısındaki Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine düştüğünü söyledi. Japonya Savunma Bakanlığı, füzenin 5.700 kilometre yüksekliğe ulaştığını ve yaklaşık 900 kilometre uçtuğunu söyledi. Füze, Pyongyang'ın Sunan bölgesinden saat 17:22 civarında fırlatıldı.  Japon yetkililer, füzenin 60 dakikadan fazla uçtuğunu söyledi.

KUZEY KORE’NİN BALİSTİK FÜZE DENEMESİ DÜNYAYI TEYAKKUZA GEÇİRDİ!

Kuzey Kore, daha önce geçen Mart ayında daha kısa uçuş mesafesi ve süresi olan bir füze fırlatmıştı. Bu merminin, 2017'den beri böyle bir füzenin ilk testi olan kıtalararası bir balistik füze olduğuna inanılıyordu.

Japonya Savunma Bakanı Yasukazu Hamada, yeni füzenin ABD anakarasına ulaşma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Hamada yaptığı açıklamada, "Bu kez fırlatılan ICBM sınıfı balistik füze, bu ICBM'nin uçuş mesafesine göre hesaplandığında 15.000 km'nin üzerinde bir menzile sahip olabilir." Dedi.  Kuzey Kore, füzelerini oldukça yüksek bir yörüngede test ediyor. Daha düz bir yörüngede ateşlenirlerse, teoride ABD anakarasına ulaşabilirler.

KUZEY KORE, AMERİKA’YI MI HEDEF ALIYOR?

Bu ayın başlarında, Kim Jong Un rejimi, Pyongyang'daki bir gece askeri geçit töreninde, devlet medyasının Kuzey Kore'nin "nükleer saldırı yeteneği" olarak tanımladığı şimdiye kadarki en büyük gösterisinde neredeyse en az 11 gelişmiş füzeyi sergiledi. Analistler, bu füzelerin Hwasong-17'ler gibi göründüğünü söylediler.

Carnegie Endowment for International Peace'te nükleer politika uzmanı olan Ankit Panda, sosyal medyada, geçit törenindeki her füzenin birden fazla nükleer savaş başlığı ile donatılması durumunda, ABD'nin balistik füze savunmasına ihtiyaç duyabileceğini, Kuzey Kore’nin “tüm dünyayı” kışkırttığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.