Gaziantep'e çok yakın, Kahramamaraş'a bağlı NARLI'da O fay yine kırılacak! İTÜ'lü profesör Hüsnü Serdar Akyüz açıkladı!

Gaziantep'e çok yakın, Kahramamaraş'a bağlı NARLI'da O fay yine kırılacak! İTÜ'lü profesör Hüsnü Serdar Akyüz açıkladı!
6 Şubat günü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketleri, Gaziantep'in de içinde bulunduğu 10 ilde büyük enkaz yığınları oluşturdu. 35 bin 418 vatandaşımızı hayatını kaybettiği felaketten sonra gözler uzman isimlere çevrildi.

İTÜ'de görev yapan bilim insanları, deprem bölgesindeki fay hatlarını incelemek üzere Kahramanmaraş'a geldi. Pazarcık'ta araştırmalarını sürdüren ekipten çarpıcı bir açıklama geldi. Kahramanmaraş Pazarcık'a bulunan Narlı fay hattıyla alakalı konuşan Prof. Dr. Hüsnü Serdar Akyüz kritik bir uyarıda bulundu. O uyarı, deprem bölgelerindeki insanların yüreklerini ağzına getirdi.

NARLI FAYI YİNE KIRILACAK
Pazarcık'ta inceleme yapan Prof. Dr. Hüsnü Serdar Akyüz, Pazarcık'ta yapılan jeolojik araştırmalara dair açıklamalarda bulundu. Akyüz, Pazarcık'tan geçen Narlı fayının tekrar kırılacağını belirtti. Narlı fayının üzerindeki ötelenmelerin 2 buçuk metre olduğunu fakat yapılan ölçümlerde bu ötelenmenin 1 ila 1 buçuk metre arasında çıktığını belirten Akyüz, bu durumun tekrar bir kırılmaya sebep olabileceğini ifade etti. 

13 DEPREM UZMANI 10 GÜNDÜR FAY HATTI ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 13 deprem uzmanı, depremin gerçekleştiği günden bu yana Pazarcık'ta bulunan fay hattı üzerinde çalışıyor. İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde eğitim veren Prof. Dr. Hüsnü Serdar Akyüz, Narlı fayı ile Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Pazarcık ilçesinin Tetirlik köyünde birleştiğini açıkladı. Ekipler detaylı bir harita çıkardıktan sonra, bölgeyi bekleyen risklerle alakalı çalışmalarını paylaşacak.

DEPREMDE EN AZ 5 FAY KIRILDI
Jeoloji araştırmaları yapan 10 kişilik ekip, Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen depremle, en az 5 fayın kırıldığını açıkladı. Narlı fayının o faylardan biri olmadığını ifade eden ekip, Pazarcık'tan geçen fayın gelecekte kırılma riski taşıdığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.