Yardımsever Vatandaş Çok Konuşuldu! Fotoğrafı Yardım Kampanyalarına Damga Vurdu!

Yardımsever Vatandaş Çok Konuşuldu! Fotoğrafı Yardım Kampanyalarına Damga Vurdu!
Ülkemizde meydana gelen depremin ardından uluslararası yardım çağrısı yapılmıştı. Bu çağrıya ilk olarak Azerbaycan yanıt vermiş ve hemen yardıma koşmuştu. Azerbaycanlı bir vatandaşın yardımı ise, herkesi duygulandırmıştı. İşte detaylar...

Azerbaycan, ülkemizde meydana gelen depremler için yardıma ilk koşan ülke oldu. 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler nedeni ile on bir ilimizde büyük yıkımlar yaşandı. Binlerce vatandaşımız ise, yaşanan iki büyük deprem nedeni ile hayatını kaybetti.

Ülkemizdeki vatandaşlarımız gibi diğer ülke vatandaşları da depremden etkilenenler için yardım toplamaya ve deprem bölgelerine ulaştırmaya başladı. Bu vatandaşlardan biri, Azerbaycan’da yaşayan Server Beşirli oldu. 33 yaşındaki Server Beşirli’nin, deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için gerçekleştirdiği yardıma dair fotoğraf, çok kısa bir sürede sosyal medyada yayıldı.

ESKİ ARACI İLE YARDIMA KOŞMUŞTU

33 yaşındaki Server Beşirli’nin eski aracı ile Azerbaycan’daki köylere giderek yardım toplaması ve Bakü’ye giderek bu yardımları teslim etmesi büyük taktir toplamıştı. Server Beşirli’nin yardım fotoğrafı, deprem günlerine ait fotoğraf kareleri arasında yerini aldı. Server Beşirli yardım çalışmalarına depremden etkilenen illerimizden biri olan Adıyaman’da devam ediyor. 33 yaşındaki gencin, yardım için gösterdiği büyük çaba ise, karşılıksız kalmadı.

HEDİYE İŞ İNSANINDAN GELDİ

İlk olarak ülkesinde yardım toplama çalışmalarına katılan ve eski aracı ile yollara düşen Server Beşirli daha sonra kuzenleri Memmedov Asker, İmamverdi Beşirli ile birlikte Adıyaman'a geldi. Adıyaman’da gönüllü olarak yardım faaliyetlerine dahil olan Server Beşirli ve kuzenleri, ekiplere yardımcı olmaya ve depremzedelerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardım etmeye devam ediyor. Yüce gönüllü yardımsever Server Beşirli’ye anlamı hediye ise, iş insanı Sebahattin Civelek’ten geldi. İş insanı Sebahattin Civelek, Server Beşirli’ye yeni bir ara hediye etti. Çekilen fotoğrafına dair açıklamalar yapan 33 yaşındaki Azerbaycanlı Server Beşirli, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Kardeş ülkemizin başına gelen felaketi sosyal medyadan gördüm. Azerbaycan'da yardım kampanyası başlatılmıştı. Ben de elimden gelen yardımı yapmak istedim. Kuzenlerimle birlikte karar verdik, yardıma koştuk. Bakü'deki yardım kampanyası merkezine eşyaları götürürken yolda fotoğrafımı çekmişler. Ondan sonra yayıldı.’’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.